Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

Corona-smittet

Det bekrefter den svenske hoffet i en pressemelding.

SATT I KARANTENE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har pådratt seg corona, og er satt i karantene, melder det svenske kongehuset. FOTO: Splash News
SATT I KARANTENE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har pådratt seg corona, og er satt i karantene, melder det svenske kongehuset. FOTO: Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske kronprinsessen Victoria og prins Daniel er smittet av coronaviruset. Det skriver det svenske hoffet i en pressemelding, melder Expressen.

- Forkjølelsessymptomer

Kronprinsessen og prinsen har lettere symptomer, men skal etter omstendighetene ha det bra.

- Kronprinsessen, prins Daniel, prinsesse Estelle og prins Oscar ble umiddelbart satt i karantene i hjemmet, skriver kongehuset, som legger til at arbeidet med smittesporingen er startet.

Informasjonssjef ved det svenske hoffet Margareta Thorgren sier, ifølge Expressen, følgende:

- Kronprinsessen opplevde forkjølelsessymptomer i går. Derfor gikk hun rett i karantene sammen med familien. I dag viste prøvene at kronprinsesse Victoria og prins Daniel er smittet med covid-19.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Ikke truffet kongeparet

Det understrekes at kronprinsessen og prinsen har lette symptomer, og at de etter omstendighetene har det bra.

Hoffet skriver videre at «Forsvarets arrangement i anledning kronprinsessens navnedag, som skulle finne sted fredag 12. mars, er innstilt».

Ifølge Margreta Thorgren har ikke kronprinsparet truffet kongeparet i det siste.

Coronasmittet i svangerskapet

I desember ble det også kjent at svenske prinsesse Sofia og prins Carl Philip hadde fått påvist coronasmitte.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

«Prinseparet viser tegn til lettere influensasymptomer, men har det etter omstendighetene bra. Umiddelbart etter at de fikk påvist sykdommen satt prinseparet seg i karantene hjemme med sine to barn», het det i pressemeldingen i slutten av november.

Bare en uke senere kom nyheten om at paret ventet sitt tredje barn sammen. Dermed har prinsesse Sofia vært syk under svangerskapet.

Det er nok trolig flere som lurer på om det å være gravid og coronasmittet kan utgjøre noen form for risiko for den gravide eller fosteret.

Da Se og Hør slo på tråden til lege Harald Meling Dobloug for å få svar, kunne han fortelle at man alltid er litt ekstra bekymret når det kommer til infeksjoner og sykdommer i svangerskapet.

- De gravide med coronasmitte har en høyere risiko for å havne på sykehus. Det kan også handle om at det er lavere terskel for å legge inn pasienter som er gravide, fortsatte han.

Dobloug påpekte at det hittil ikke ser ut som at coronasmitte kan ha noen negativ effekt på fosteret, og at det dermed kan følges opp som vanlig.

- Nå blir jo hun som prinsesse trolig fulgt opp ekstra nøye, men det at hun er gravid er bare en positiv nyhet. Hadde jeg vært hennes lege hadde jeg sagt at hun ikke trenger å være bekymret, men at hun må følges ekstra opp, avsluttet han.

LES OGSÅ: Kreftsyke Eli Strand: - Takknemlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer