I AUDIENS: USAs utenriksminister Condolezza Rice ble torsdag mottatt i audiens hos kong Harald på Slottet i Oslo. Foto: SCANPIX
I AUDIENS: USAs utenriksminister Condolezza Rice ble torsdag mottatt i audiens hos kong Harald på Slottet i Oslo. Foto: SCANPIXVis mer

Condi møtte kongen

Etter samtaler med utenriksminister og statsminister besøkte Condolezza Rice i ettermiddag kong Harald på hans kontor.

SE VIDEO: Verdens mektigste kvinne i Oslo!


SEHER.NO: Det er tradisjon at utenlandske statsledere blir mottatt i audiens på Slottet, når de besøker Norge.

Men det er ikke godt å si hvem som følte seg mest beæret, da USAs utenriksminister Condolezza Rice i ettermiddag besøkte kong Harald på hans private kontor. De ble i alle fall et svært hjertelig og gemyttlig møte - og de to stilte smilende opp for fotografene som var invitert for å forevige det historiske møtet.

Condolezza Rice er i Norge i anledning NATOs store utenriksministermøte - og kom til Oslo onsdag kveld. Torsdag morgen hadde hun private møter med både utenriksminister Jonas Gahr Støre, som er hennes vert under oppholdet, og statsminister Jens Stoltenberg.

Sikkerhetstiltakene er enorme under NATO-møtet i Oslo - spesielt rundt Hotel Plaza, der konferansen foregår, og Oslo Rådhus, der det skal være en stor middag torsdag kveld. Flere sentrumsgater er helt avstengt for vanlig ferdsel og det er uniformert politi overalt.