Kong Charles

Charles' store svik

Kvitter seg med sin mors store lidenskap.

NY ÆRA: Kong Charles har bestemt seg for å kvitte seg med deler av arven. Foto: Jane Barlow/PA/NTB
NY ÆRA: Kong Charles har bestemt seg for å kvitte seg med deler av arven. Foto: Jane Barlow/PA/NTB Vis mer
Publisert

Dronning Elizabeth var en hesteelsker av rang, og utrolig nok aktiv på hesteryggen til siste slutt. Hun var bare tre år gammel da hun hadde sin første ridetime, og ett år senere fikk hun sin første ponni.

Siden den gang har de majestetiske dyrene vært hennes blant hennes viktigste følgesvenner. Det ble tydelig understreket da hennes favoritthest, ponnien Emma, tok et rørende siste farvel med sin eier på begravelsesdagen.

AVBRYTER: Denne uken vandret kong Charles gjennom gatene i Øst-London, da et barn avbrøyt hans kongelige høyhet for å stille følgende spørsmål. Video: Twitter/SkyRhiannon. Vis mer

Dronningen hadde også en lidenskap for hestesport, og var ofte å se på løp. Hun eide faktisk noen av verdens beste konkurransehester, som i fjor vant hele 36 løp og sørget for millioner av kroner i kassen.

Hest er best: Dronning Elizabeth elsket hester og red helt til det siste. Foto: Splash/Steve Parsons/ NTB
Hest er best: Dronning Elizabeth elsket hester og red helt til det siste. Foto: Splash/Steve Parsons/ NTB Vis mer

Nye tider

Nå er det imidlertid en ny æra og kong Charles har ifølge Daily Mail bestemt seg for å kvitte seg med en del av arven sin.

Nemlig 12 av morens dyrebare veddeløpshester.

«Charles' store svik», skriver Svensk Damtiding om situasjonen, og viser til at den ferske kongen kvitter seg med det mest verdifulle i morens liv.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Ifølge Daily Mail er det blant annet hestene Just Fine og Love Affairs som skal legges ut for salg, som begge har vist seg som spesielt gode hester.

Avisen skriver videre at avlsvirksomheten skal avvikles suksessivt gjennom de neste tre årene. Men det er dog ikke helt over og ut med hest for det britiske kongehuset.

Ingen lidenskap for Charles

– Forbindelsen mellom familien og hesteveddeløpsindustrien vil fortsette. Ønsket er å fortsette med tradisjonene og forbindelsene til Royal Ascot, men ikke i like stor grad som da dronning Elizabeth levde. For henne var det en lidenskap, sier en kilde til den britiske avisen.

Kongen har et godt lag med hester han også, men han brenner altså ikke for dette i like stor grad som moren gjorde.

NY MONARK: Med en ny monark i riket, er det også nye tider i vente. Foto: Jane Barlow/NTB
NY MONARK: Med en ny monark i riket, er det også nye tider i vente. Foto: Jane Barlow/NTB Vis mer

Kong Charles har jo dessuten tidlig signalisert at han ønsker å slanke monarkiet, og da står både titler, slott og nå også hester i fare. Det britiske kongehuset har nemlig fått mye kritikk for å være for kostbart, og dette ønsker den nye kongen å gjøre noe med.

Det kan for eksempel gi seg utslag i at hans nieser mister prinsessetitlene.

UTRADISJONELL: Kong Charles III skaper nok en gang overskrifter, denne gangen etter sitt møte med Strobritannias statsminister Liz Truss. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: – Tilliten er borte for alltid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer