Kong Charles

Charles' store svik

Kvitter seg med sin mors store lidenskap.

NY ÆRA: Kong Charles har bestemt seg for å kvitte seg med deler av arven. Foto: Jane Barlow/PA/NTB
NY ÆRA: Kong Charles har bestemt seg for å kvitte seg med deler av arven. Foto: Jane Barlow/PA/NTB Vis mer
Publisert

Dronning Elizabeth var en hesteelsker av rang, og utrolig nok aktiv på hesteryggen til siste slutt. Hun var bare tre år gammel da hun hadde sin første ridetime, og ett år senere fikk hun sin første ponni.

Siden den gang har de majestetiske dyrene vært hennes blant hennes viktigste følgesvenner. Det ble tydelig understreket da hennes favoritthest, ponnien Emma, tok et rørende siste farvel med sin eier på begravelsesdagen.

Dronningen hadde også en lidenskap for hestesport, og var ofte å se på løp. Hun eide faktisk noen av verdens beste konkurransehester, som i fjor vant hele 36 løp og sørget for millioner av kroner i kassen.

Nye tider

Nå er det imidlertid en ny æra og kong Charles har ifølge Daily Mail bestemt seg for å kvitte seg med en del av arven sin.

Nemlig 12 av morens dyrebare veddeløpshester.

«Charles' store svik», skriver Svensk Damtiding om situasjonen, og viser til at den ferske kongen kvitter seg med det mest verdifulle i morens liv.

Ifølge Daily Mail er det blant annet hestene Just Fine og Love Affairs som skal legges ut for salg, som begge har vist seg som spesielt gode hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.