Charles og Camilla måtte nødlande

Det kongelige helikopteret fikk tekniske problemer i lufta.

HARDHAUSER: Charles og Camilla ville ikke skuffe de frammøtte på litteraturfestivalen i Hay, og kjørte til Wales i bil etter nødlandingen med helikopteret. Paret kom tre timer forsinket. Foto: AP/Scanpix
HARDHAUSER: Charles og Camilla ville ikke skuffe de frammøtte på litteraturfestivalen i Hay, og kjørte til Wales i bil etter nødlandingen med helikopteret. Paret kom tre timer forsinket. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Prins Charles og hertuginne Camilla ante fred og ingen fare da de gikk ombord i dronning Elizabeths kongelige helikopter, som skulle frakte de fra London til et offisielt oppdrag på en litteraturfestival i Wales.

Like etter takeoff fikk imidlertid helikopteret tekniske problemer, og piloten måtte be om å få nødlande på en nærliggende flyplass i Buchinghamshire, melder Daily Mail.

Piloten gjennomførte det man kan kalle en kontrollert nødlanding, forteller en talsmann for hertugparet.

- Det var litt av en opplevelse, forteller en kilde ved palasset videre.

Charles og Camilla valgte likevel å ikke avbryte programmet. Paret ble fraktet til Wales i bil, og ankom litteraturfestivalen i Hay rundt tre timer for sent. Flere hundre briter var møtt fram for å få et glimt av de kongelige.

Det er foreløpig ikke blitt kjent hva som gjorde at det britiske helikopteret måtte nødlande. 

Det er ikke første gang det har vært en nesten-ulykke med kongelige i helikopter. Tidligere i år måtte kronprinsesse Mary nødlande i ørkenen under kronprinsparets offisielle besøk til Chile. Årsaken var at helikoterets GPS sluttet å virke.

Også  Mette-Marit (39) fikk problemer på vei hjem fra bryllupet i Luxembourg og satt i cockpit på Luxairs flight LH 6877 til München da dramaet oppstod. Pilotene om bord i det lille propellflyet møtte tykk tåke da det skulle inn for landing i München.

- Landingen var veldig vanskelig på grunn av kraftig tåke. Flyet slo ned i bakken ekstremt hardt, det var et utrolig høyt smell da vi landet. Mette-Marit så rystet ut etter landingen – og resten av passasjerene opplevde det hele som dramatisk, forteller en flypassasjer til Seoghør.no.

Også på vei hjem fra Marys 40-årsdag i fjor satt Mette-Marit mellom pilotene i cockpit da SAS-flyets motor havarerte. Da var flyet allerede oppe i over 200 kilometer i timen og et par sekunder fra å ta av. Kronprinsessen har også mottat psykologihjelp for sitt fytraume.

LES MER: Kronprinsparet og Märtha og Ari drar til Stockholm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer