HARDHAUSER: Charles og Camilla ville ikke skuffe de frammøtte på litteraturfestivalen i Hay, og kjørte til Wales i bil etter nødlandingen med helikopteret. Paret kom tre timer forsinket. Foto: AP/Scanpix
HARDHAUSER: Charles og Camilla ville ikke skuffe de frammøtte på litteraturfestivalen i Hay, og kjørte til Wales i bil etter nødlandingen med helikopteret. Paret kom tre timer forsinket. Foto: AP/ScanpixVis mer

Charles og Camilla måtte nødlande

Det kongelige helikopteret fikk tekniske problemer i lufta.

SEOGHØR.NO: Prins Charles og hertuginne Camilla ante fred og ingen fare da de gikk ombord i dronning Elizabeths kongelige helikopter, som skulle frakte de fra London til et offisielt oppdrag på en litteraturfestival i Wales.

Like etter takeoff fikk imidlertid helikopteret tekniske problemer, og piloten måtte be om å få nødlande på en nærliggende flyplass i Buchinghamshire, melder Daily Mail.

Piloten gjennomførte det man kan kalle en kontrollert nødlanding, forteller en talsmann for hertugparet.

- Det var litt av en opplevelse, forteller en kilde ved palasset videre.

Charles og Camilla valgte likevel å ikke avbryte programmet. Paret ble fraktet til Wales i bil, og ankom litteraturfestivalen i Hay rundt tre timer for sent. Flere hundre briter var møtt fram for å få et glimt av de kongelige.

Det er foreløpig ikke blitt kjent hva som gjorde at det britiske helikopteret måtte nødlande. 

Det er ikke første gang det har vært en nesten-ulykke med kongelige i helikopter. Tidligere i år måtte kronprinsesse Mary nødlande i ørkenen under kronprinsparets offisielle besøk til Chile. Årsaken var at helikoterets GPS sluttet å virke.

Også  Mette-Marit (39) fikk problemer på vei hjem fra bryllupet i Luxembourg og satt i cockpit på Luxairs flight LH 6877 til München da dramaet oppstod. Pilotene om bord i det lille propellflyet møtte tykk tåke da det skulle inn for landing i München.

- Landingen var veldig vanskelig på grunn av kraftig tåke. Flyet slo ned i bakken ekstremt hardt, det var et utrolig høyt smell da vi landet. Mette-Marit så rystet ut etter landingen – og resten av passasjerene opplevde det hele som dramatisk, forteller en flypassasjer til Seoghør.no.

Også på vei hjem fra Marys 40-årsdag i fjor satt Mette-Marit mellom pilotene i cockpit da SAS-flyets motor havarerte. Da var flyet allerede oppe i over 200 kilometer i timen og et par sekunder fra å ta av. Kronprinsessen har også mottat psykologihjelp for sitt fytraume.

LES MER: Kronprinsparet og Märtha og Ari drar til Stockholm