Prins Charles:

- Charles håpet at Harry var en jente

Prins Charles skal ikke ha klart å skjule skuffelsen da prins Harry ble født.

FIKK SIN ANDRE SØNN: I 1984 ble Prins Charles og prinsesse Diana foreldre for andre gang, til lille Harry. Ifølge prinsessen skal Charles ha vært skuffet over barnets kjønn. Foto: NTB Scanpix
FIKK SIN ANDRE SØNN: I 1984 ble Prins Charles og prinsesse Diana foreldre for andre gang, til lille Harry. Ifølge prinsessen skal Charles ha vært skuffet over barnets kjønn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager venter britene spent på at prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) får sitt første barn, som blir nummer syv i rekken til å arve den britiske tronen.

Fødselen skal etter terminen å dømme være nært forestående, men selv om flere medier har spekulert i om paret tidligere kan ha avslørt barnets kjønn, har hertugparet selv ikke bekreftet hvorvidt de venter en liten gutt eller jente.

De fleste blivende foreldre er gjerne ikke mest opptatt av barnets kjønn, men at barnet er friskt. Da prins Harry kom til verden, skal hans mor, avdøde prinsesse Diana, ha hatt en helt annen opplevelse av prins Charles forventning til kjønnet.

I boka «Diana: Her True Story - In her Own Words» skal prinsessen ha forklart at Charles ble fortvilet over at han ikke fikk en liten jente.

- Taklet ikke presset

Boken, som første gang ble utgitt i 1992 av forfatter Andrew Morton, skapte en rekke overskrifter.

Ikke bare var den proppet med kontroversielt innhold, men for første gang hadde et medlem av kongefamilien selv vært involvert i beretningen om livet på innsiden av det tradisjonelle kongehuset.

Det er, ifølge People, i denne boken at Diana uttalte seg om tiden da hun og Charles ble foreldre. Prinsessen fortalte blant annet at hun følte et enormt press fra mediene i forkant av prins Williams fødsel.

Presset skal ha vært så stort at det førte til at det ble besluttet å sette i gang fødselen, og at dagen måtte velges ut fra hvilke dager prins Charles ikke hadde planlagt å spille polo.

- William måtte induseres fordi jeg ikke taklet presset fra mediene lenger, det ble uutholdelig. Det var som om alle overvåket hver dag for meg.

- ET TOMROM SOM ALDRI KAN FYLLES: Under den offisielle åpningen av Mamohato Childern's Centre åpnet prins Harry seg og snakket om savnet av sin mor. Video: Reuters Vis mer Vis mer Vis mer

- Skuffet over kjønnet

Fødselen av prins Harry skal ha bydd på helt andre utfordringer. Prinsessen forklarte nemlig at prins Charles ønsket seg en datter. Diana skal selv ha vært klar over at hun ventet nok en sønn etter å ha sett det på ultralyd, men valgte å ikke fortelle Charles om kjønnet.

- Charles ønsket seg alltid en jente. Han ønsket seg to barn og han ønsket seg en jente. Jeg visste at Harry var gutt, men jeg sa det ikke til ham, skal hun ha uttalt i boken.

MED SØNNENE: Her er prinsesse Diana avbildet med prins William og prins Harry kort tid etter at Harry ble født i 1984. Foto: NTB Scanpix
MED SØNNENE: Her er prinsesse Diana avbildet med prins William og prins Harry kort tid etter at Harry ble født i 1984. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre skal hun ha fortalt at Charles knapt klarte å skjule skuffelsen over å få nok en sønn.

- Hans første kommentar var «å gud, det er en gutt» og hans andre kommentar var «og han har til og med rødt hår».

PÅ FERIE: Her er prinsesse Diana med sønnene på ferie på Mollorca, Spania i 1987. Foto: NTB Scanpix
PÅ FERIE: Her er prinsesse Diana med sønnene på ferie på Mollorca, Spania i 1987. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun hevdet også at Charles uttrykte skuffelsen nok en gang i Harrys dåp. Til Dianas mor skal han ha uttalt at de begge to hadde blitt skuffet over kjønnet, fordi de trodde det ville bli en liten jente. Da skal svigermoren ha reagert med å fortelle prinsen at han burde forstå hvor heldig han var som fikk et friskt barn.

Uviss tittel

Hvorvidt Harry selv blir pappa til en liten gutt eller jente, vil tiden veldig snart vise.

Uavhengig av barnets kjønn, er likevel tittelen til Harry og Meghans barn høyst usikker. Kong George V begrenset nemlig tittelbruk i 1917, noe som gjør at hertugparets barn i utgangspunktet er for langt ned i arverekken til å kunne bli «Deres Kongelige Høyhet».

Kong George V erklærte også at bare barnebarn av prinsen av Wales, som i dag er prins Charles (70), kunne bli Deres Kongelige Høyhet, samt få prinse- og prinsessetittel. Det er også derfor prins Williams (36) eldste sønn, prins George (5) ble prins da han ble født.

Ettersom kongelige titler arves gjennom sønner, kan Harry og Meghans barn bli prinser og prinsesser i henhold til reglene, men hvilken tittel de får, er det til syvende og sist dronning Elisabeth som bestemmer.

LES OGSÅ: Reagerer etter hertugparets Instagram-tyveri

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer