FOLKEFEST: Charlene og Albert vinket til folket under lørdagens feiring.  Foto: NTB scanpix
FOLKEFEST: Charlene og Albert vinket til folket under lørdagens feiring. Foto: NTB scanpixVis mer

- Charlene og barna er det beste som har skjedd meg

Fyrst Albert av Monaco feirer 10 år på tronen og mimrer tilbake på sine beste år.

SEOGHØR.NO: For ti år siden kom nyheten om at fyrst Albert (57) skulle ta over rollen som Monacos regent etter sin far, som var alvorlig syk.

I helgen var det storslått feiring i Monaco for å feire hans første ti år på tronen. Det var en hagefest med omkring 8000 gjester, der hele landet var invitert.

Like før helgen åpnet Albert seg til bladet People om de siste årene i livet sitt.

- Charlene og barna er det beste som har skjedd meg. Og selvfølgelig å møte alle de menneskene i Monaco, og alle reisene jeg har deltatt på, sier han til bladet. 

10-årsfeiringen fant sted utenfor slottet. Mens Albert og fyrstinne Charlene (37) sto nede blant folket, var det barnepikene som viste frem de syv måneder gamle tvillingene, prinsesse Gabriella og kronprins Jaqcues fra balkongen.

Og om ikke det var nok har paret invitert folket tilbake søndag for en gratiskonsert med artister som Robbie Williams og fler.

- Dette er en fest for hele Monaco, sier han til bladet.

Albert er sønn av Rainier, som døde i 2005 av nyre- og hjertesvikt. Alberts mor var den vakre filmskuespilleren Grace Kelly, som døde i 1982.

VISTE FREM: Tvillingenes barnepiker viste stolt frem prinsesse Gabriella og kronprins Jacques.  Foto: NTB scanpix
VISTE FREM: Tvillingenes barnepiker viste stolt frem prinsesse Gabriella og kronprins Jacques. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det beste i livet

Albert har ikke alltid vært en rolig familiefar. I 2005 avslørte han nemlig at han hadde en tre år gammel sønn, Alexandre Coste (11), som følge av en kort flørt med en flyvertinne noen år før.

Året etter avslørte han at han også hadde en 16 år gammel datter, Jazmin Grace (22), som var resultatet av en ferieflørt med en gift kvinne i 1991.

Alberts livsstil forandret seg dog kraftig årene etter. I 2010 forlovet han seg med vakre Charlene og paret giftet seg året etter.

I desember i fjor kunne de ønske tvillingene sine velkommen til verden.

- Som par har vi vært gjennom mange vanskelige stunder og forandringer i våre personlige liv, men disse utfordringene har brakt oss sammen. Jeg har en grenseløs tillit til vår kjærlighet, sier hun og legger til:

- Albert er min ektemann, men også min beste venn. Han har hjulpet meg å overkomme hindringer som har virket uoverkommelige, har Charlene fortalt i et intervju med bladet Vanity Fair.

Foto: Reuters
Foto: Epa
Foto: Afp
Foto: Epa
Foto: Epa
Foto: Epa
Foto: Afp

LES OGSÅ: Superparene som brast

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.