- Charlene blir aldri noe ikon som Grace Kelly

Norsk moteekspert tror Monacos nye fyrstedame blir en blek kopi av sin avdøde svigermor. Se bildene fra bryllupet som trollbandt verden!

EVENTYRBRYLLUP: Grace Kelly ble tatt i mot med åpne armer da hun i 1956 giftet seg med Monacos fyrst Rainier . Her møter de folket i bil etter vielsen.
EVENTYRBRYLLUP: Grace Kelly ble tatt i mot med åpne armer da hun i 1956 giftet seg med Monacos fyrst Rainier . Her møter de folket i bil etter vielsen. Vis mer
Se bilder fra drømmebryllupet til Grace Kelly og fyrst Rainier nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Bryllupet mellom filmstjernen Grace Kelly og Monacos overhode fyrst Rainier ble omtalt som «århundrets bryllup» da de to giftet seg i den lille staten i 1956.

Etter bryllupet ble Grace Kelly en av verdens mest berømte kvinner, og også ansett som et internasjonalt moteikon.

Redaktør i bladet Cosmopolitan, Ingeborg Heldal, tviler på at Charlene Wittstock (33) vil klare å oppnå den samme statusen i folks bevissthet, når hun gifter seg med Kellys sønn fyrst Albert (53) i to seremonier lørdag og søndag.

- Charlene Wittstock har jo en ganske annen bakgrunn enn Grace Kelly, som allerede var et glamorøst ikon da hun giftet seg med fyrst Rainier. Charlene har gjennomgått en nærmest total forvandling før dette bryllupet, og ryktene skal ha det til at hun også har tydd til plastisk kirurgi.

- Hun er utvilsomt utrolig flott, men jeg synes hun virker usikker, og jeg er hundre prosent sikker på at hun aldri vil oppnå ikon-statusen til Grace Kelly, sier hun til Seher.no.

Allerede før bryllupet hadde hun gjort det stor i filmer som «Mogambo», der hun spilte mot Clark Gable og Ava Gardner, og i Hitchcock-filmene «Dial M for Murder», «Rear Window» og «To Catch a Thief».

Bryllupskjole fra Armani
Heldal har imidlertid store forhåpninger til Charlenes brudekjole, som er designet av Giorgio Armani.

- Brudekjolen vil utvilsomt bli av det glamorøse og eksklusive slaget. Armani er kjent for sine vakre kjoler, som regel har de et enkelt og  flatterende snitt med glamorøse detaljer og de mest eksklusive materialene som kan oppdrives. Han har mange fans i Hollywood. Charlene kommer garantert til å bli et syn!

Se og Hørs tidligere hoffreporter Kjell Arne Totland tror Charlene tror årets bryllup vil bære langt mer preg av å være en rojal fest enn bryllupet i 1955.

- Da Rainier og Grace Kelly giftet seg var det svært få kongelige tilstede, men mange av tidens største filmstjerner. I år bærer det langt mer preg av at Monaco er en av de europeiske kongefamiliene. Fra det svenske kongehuset kommer for eksempel hele familien, sier han til Seher.no.

- Vil få det lettere enn Kate
Totland tror ikke Charlene vil slippe lettere unna medienes oppmerksomhet enn Kate Middleton, som i april giftet seg med britiske prins William.

- Hun går rett inn i rollen som konen til en fyrste, mens Kate giftet seg med nr. to i rekken. Men de kongeliges rolle i Monaco er ikke like fullt av hverdagslige oppgaver som i andre kongehus, sier Totland, som skal kommentere bryllupet for NRK.

Ingeborg Heldal tror Kate Middleton vil bli langt mer populær internasjonal enn Charlene.

- Charlene og Kate har mye felles. De er begge «vanlige» jenter som gifter seg kongelig og må forholde seg til skyggen av en avdød, ikonisk svigermor. Men denne duellen er det Kate som vinner - helt soleklart. Mest fordi hun giftet seg inn i kongehuset over alle kongehus. Ingenting slår det britiske monarkiet.

- Til sammenligning blir Monaco en lilleputt på alle måter, sier hun til Seher.no.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Syltynne Kate tilbake fra bryllupsreisen

EVENTYRBRYLLUP: Grace Kelly ble tatt i mot med åpne armer da hun i 1956 giftet seg med Monacos fyrst Rainier . Her møter de folket i bil etter vielsen.
PÅ USA-VISITT: Før de giftet seg i Monaco, holdt Rainier og Grace Kelly forlovelsesfest i Kelly-familiens hjem i Pennsylvania. Foto: Stella Pictures
NÆRT FORHOLD TIL FAMILIEN: Etter vielsen reiste paret flere ganger til USA, blant annet for å være gudfar og gudmor for Grace Kellys niese. Foto: Stella Pictures
FOLKEST: Monaco stod på hodet under bryllupsfesten i 1956, og i bryllupet var blant annet flere av verdens mest populære filmstjerner. Foto: Stella Pictures
TRENGESEL: Det var trangt om plassen da fyrst Rainier fikk sin kjære 18. april 1956. Foto: Stella Pictures
ELEGANT PAR: Fyrst Rainier og hans kone Grace Kelly på ball i 1961. Foto: Stella Pictures
FOLKEFEST: Grace Kelly gjør seg klar for en av sine første kjøreturer som gift kvinne. Foto: Stella Pictures
PÅ TUR MED ARVEPRINSEN: Grace Kelly elsket å besøke steder med sin sønn Albert. Lørdag skal han selv gifte seg i Monaco. Foto: Stella Pictures
SJARMØR: Fyrst Rainier ble hjertelig tatt i mot av Grace Kellys familie. Her snakker han med sin blivende kone og hennes søster Margaret Davis i deres familiehjem i Pennsylvania. Foto: Stella Pictures