Prins Christian:

«Champagnevideo» på avveie

En video av prins Christian (16) som spruter champagne har spredd seg som ild i tørt gress.

SPRER SEG: Prins Christian feiret med venner og champagne. Nå har en video spedd seg på sosiale medier. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
SPRER SEG: Prins Christian feiret med venner og champagne. Nå har en video spedd seg på sosiale medier. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. oktober i fjor fylte danskenes prins Christian 16 år. Siden den gang er det lett å tenke seg at han har gjort som tenåringer flest - festet med venner.

De seineste ukene har det florert en video på sosiale medier, der den unge prinsen spruter champagne over andre tenåringer, mens han hopper og smiler.

Videoen er filmet på den private klubben La Folie Douce i Val Thorens i Frankrike.

Nå har det danske kongehuset sett seg nødt til å uttale seg om den virale videoen, og avviser blankt at de kommer til å ta affære.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Noe vi snakker om

Det er ikke første gang private bilder av den unge prinsen sprer seg på sosiale medier. Danske BT skriver at det i Danmark er en uskrevet regel at pressen ikke skal publisere private bilder og videoer av de kongelige barna uten foreldrenes samtykke.

Det er imidlertid ingenting som stopper det fra å spre seg på sosiale medier som TikTok og Instagram.

Nå avviser kongehuset at prins Christian trenger medietrening etter hendelsen.

- Vi er veldig oppmerksomme på problemstillingen som er forbundet med det å være ung og kongelig i en digital tidsalder. Det er selvfølgelig noe vi snakker om, også med de unge, skriver kongehusets kommunikasjonssjef, Lene Balleby, i et skriftlig svar til BT.

Aldersgrensa for å kjøpe alkohol i Danmark er 16 år. For å kjøpe alkohol på serveringssteder må du imidlertid være fylt 18 år.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Innafor

Både kronprinsparet og hoffet mener at de unge kongelig skal ha lov til å begå feil, for deretter å lære av dem, skriver BT videre.

- De vet godt at de er spesielt eksponert og at eventuelle feiltrinn derfor blir mer synlig enn kameratenes. Det er deres vilkår. Prins Christian og hans generasjon bruker sosiale medier annerledes enn voksne, forklarer Balleby videre.

Hun understreker også at champagnevideoen er «helt innafor».

- Sosiale medier er deres hverdagsforum, hvor de deler opplevelser, tanker og følelser. Det er de unges måte å kommunisere på. Vi skal derfor være forsiktige med å problematisere ting som er helt innafor hva gjelder det som er normalt og ordentlig i de unges øyne - og å se de unges aktivitet på sosiale medier i den kontekst det gjelder.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

Hun påpeker avslutningsvis at kongehuset ikke har henvendt seg til profilene som har delt den omstridte videoen av prinsen for å be de fjerne den.

Prins Christian er sønn av kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Mary (50).

LES OGSÅ: - En ære og en fornøyelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer