Prins Christian:

«Champagnevideo» på avveie

En video av prins Christian (16) som spruter champagne har spredd seg som ild i tørt gress.

SPRER SEG: Prins Christian feiret med venner og champagne. Nå har en video spedd seg på sosiale medier. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
SPRER SEG: Prins Christian feiret med venner og champagne. Nå har en video spedd seg på sosiale medier. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. oktober i fjor fylte danskenes prins Christian 16 år. Siden den gang er det lett å tenke seg at han har gjort som tenåringer flest - festet med venner.

De seineste ukene har det florert en video på sosiale medier, der den unge prinsen spruter champagne over andre tenåringer, mens han hopper og smiler.

Videoen er filmet på den private klubben La Folie Douce i Val Thorens i Frankrike.

Nå har det danske kongehuset sett seg nødt til å uttale seg om den virale videoen, og avviser blankt at de kommer til å ta affære.

- Noe vi snakker om

Det er ikke første gang private bilder av den unge prinsen sprer seg på sosiale medier. Danske BT skriver at det i Danmark er en uskrevet regel at pressen ikke skal publisere private bilder og videoer av de kongelige barna uten foreldrenes samtykke.

Det er imidlertid ingenting som stopper det fra å spre seg på sosiale medier som TikTok og Instagram.

Nå avviser kongehuset at prins Christian trenger medietrening etter hendelsen.

- Vi er veldig oppmerksomme på problemstillingen som er forbundet med det å være ung og kongelig i en digital tidsalder. Det er selvfølgelig noe vi snakker om, også med de unge, skriver kongehusets kommunikasjonssjef, Lene Balleby, i et skriftlig svar til BT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer