Carl Philip og Sofia fikk en sønn

Det var en tydelig rørt prins som møtte pressen som nybakt pappa.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tirsdag kveld kom den gledelige nyheten om at prins Carl Philip (36) og prinsesse Sofia (31) har blitt foreldre for første gang.

«Riksmarskalken har gleden av å meddele at hennes kongelige høyhet prinsesse Sofia tirsdag 19. april klokken 18.28 har født et friskt og raskt barn på Danderyds sykehus,» skrev det svenske Slottet i en kort melding.

Rett etter fødselen ble babyens kjønn fremdeles holdt hemmelig, men da den nybakte faren møtte pressen tre timer senere, klokken 21.30, delte han stolt mer informasjon rundt sin kones fødsel.

- For meg og min frue er det en stor dag med masse følelser. Det er vanskelig å beskrive. Å se kvinnens kraft, og å se Sofia gå gjennom dette. Det er sterke følelser, fortalte han smilende til et samlet pressekorps.

- Vi visste ikke kjønnet før fødselen. Det var et valg vi tok tidlig. Vi ville at det skulle være en stor overraskelse, delte Carl Philip - som også klippet navlestrengen og felte noen tårer da sønnen så dagens lys.

Saken fortsetter under bildet.

 

- Sofia gjorde en fantastisk jobb!

- Det er litt vanskelig å se hvem han ligner enda, men han blir nok en god miks av oss begge. Han har mørkt hår, avslørte Carl Philip.

Den lille veide 3595 gram og var 49 cm lang da han kom til verden klokken 18.28.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG GIFT: 13. juni i fjor ga de hverandre sitt ja, og et knapt år etter har de fått sitt førstefødte barn.  Foto: NTB scanpix
LYKKELIG GIFT: 13. juni i fjor ga de hverandre sitt ja, og et knapt år etter har de fått sitt førstefødte barn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nå blir det spennende å vente på å få se det aller første bildet av babyen, og å høre hva navnet blir. Det avsløres i løpet av de neste dagene.

Carl Philip avslørte i pressekonferansen at det står mellom to navn.

Den kongelige dåpen til den lille gutten vil skje tre måneder etter fødselen, melder Expressen, noe som tilsier at det vil bli en stor fest i Sverige i juli.

 

Stolt bestemor i New York

I fjor sommer var det prinsesse Madeleines (33) ektemann Chris O'Neill (41) som møtte pressen på Danderyds sykehus, kort tid etter at sønnen, prins Nicolas (10 mnd), kom til verden.

Paret har også datteren prinsesse Leonore (2).

Dronning Silvia befinner seg for tiden i New York og var i skyene etter nyheten om at hun har blitt bestemor for femte gang.

- Nå er jeg farmor for første gang. Det er utrolig. Jeg er kjempe stolt, fortalte hun i en livesending fra New York til Expressen.

- Det høres litt gammelt ut å være farmor og farfar i stedet for mormor og morfar, men nå er vi altså der, lo hun.

Hun var i et møte da beskjeden om fødselen kom.

- Jeg hadde ikke reist hvis jeg visste det skjedde i dag. Jeg er veldig veldig lykkelig for at alt har godt så fint.

BORTREIST: Dronning Silvia var ikke i Stockholm da sønnen ble pappa for første gang. Her er det svenske kongeparet sammen under dåpen til prinsesse Estelle for fire år siden. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
BORTREIST: Dronning Silvia var ikke i Stockholm da sønnen ble pappa for første gang. Her er det svenske kongeparet sammen under dåpen til prinsesse Estelle for fire år siden. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd Vis mer

 

Den lille prinsen kom til verden seks og en halv uke etter at kronprinsesse Victoria og prins Daniel ble foreldre til vesle Oscar.

I begynnelsen av denne måneden ble det kjent at Oscar skal døpes fredag 27. mai.

Victoria og Daniel har også datteren Estelle (4).

MOR OG SØNN: I begynnelsen av mars kom lille prins Oscar til verden. Han er nå ikke lenger den yngste blant de kongelige svenske. Her ligger han trygt på mamma Victorias bryst.


Ref: SPL1251343  240316  
Picture by: Splash News

Splash News and Pictures
Los Angeles:	310-821-2666
New York:	212-619-2666
London:	870-934-2666
photodesk@splashnews.com
 Foto: Splash News
MOR OG SØNN: I begynnelsen av mars kom lille prins Oscar til verden. Han er nå ikke lenger den yngste blant de kongelige svenske. Her ligger han trygt på mamma Victorias bryst. Ref: SPL1251343 240316 Picture by: Splash News Splash News and Pictures Los Angeles: 310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 870-934-2666 [email protected] Foto: Splash News Vis mer

LES OGSÅ: Se bildene fra Monaco-bryllupet som fikk verden til å gråte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer