Carl Gustafs søster rammet av blodkreft

Det svenske hoffet bekrefter.

HAR BLITT RAMMET AV KREFT: Prinsesse Christina (midten) bekrefter at hun har blitt rammet av blodkreft. Her er hun sammen med sin lillebror, kong Carl Gustaf og dronning Silvia. Foto: TT NYHETSBYRÅN
HAR BLITT RAMMET AV KREFT: Prinsesse Christina (midten) bekrefter at hun har blitt rammet av blodkreft. Her er hun sammen med sin lillebror, kong Carl Gustaf og dronning Silvia. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

SEOGHØR.NO: Storesøsteren til Sveriges kong Carl Gustaf (70), prinsesse Christina (73), er rammet av blodkreft.

Det skriver det svenske hoffet i en pressemelding på sin hjemmeside torsdag.

«Prinsessan Christina, fru Magnuson har blitt rammet av kronisk blodkreft. Prinsessen kommer til å gjennomgå behandlingar i løpet av høsten men har det etter forholdene bra.

Dette innebærer at prinsessen kommer til å trappe ned sitt offisielle program og sine oppgaver tid framover», står det blant annet i pressemeldingen.

Det svenske hoffets pressesjef, Margareta Thorgren sier til Aftonbladet at prinsessen fikk den alvorlige beskjeden i løpet av denne høsten.

- Hun har det etter forholdene bra, men hun har fått denne diagnosen i høst og kommer til å begynne med behandlinger som følge av dette.

- Hun vil utføre de oppgavene hun makter, sier Thorgren til avisen.

LES OGSÅ: Psykiatrisk pasient brøt seg inn hos dronning Elizabeth