Kong Carl Gustaf

Carl Gustaf sørger over terrorofrene

- Dette er et nytt angrep på et åpent og tolerant samfunn.

KONDOLERER: Kong Carl Gustaf på vegne av den svenske kongefamilien uttrykt sin sorg over ofrene i terrorangrepet mot Ariana Grande-konserten i Manchester. Foto: NTB Scanpix
KONDOLERER: Kong Carl Gustaf på vegne av den svenske kongefamilien uttrykt sin sorg over ofrene i terrorangrepet mot Ariana Grande-konserten i Manchester. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Kong Carl Gustaf av Sverige uttrykte tirsdag sin sorg over terrorangrepet mot Ariana Grande-konserten i Manchester, der 22 personer har blitt drept og 59 skadd.

«Det er med stor sorg, dronningen og jeg mottok nyheten om den fryktelige handlingen i Manchester, Storbritannia.

Dette er et nytt angrep på et åpent og tolerant samfunn, som vi alle ønsker å bo i. Det er viktig at vi står sammen mot slik meningsløs ondskap.

Mine og kongefamiliens tanker går til ofrene, deres familier og hele det britiske folk», skriver kongen i en pressemelding.

22 personer er drept og 59 skadd i en eksplosjon ved konsertarenaen Manchester Arena i England sent mandag kveld - hvor popstjerna Ariana Grande (23) holdt konsert.

Kong Harald kondolerte

Litt senere tirsdag la også vårt eget kongehus ut sin kondolanse på sine nettsider.

«Jeg ble veldig trist av å høre den tragiske nyhetene om terrorangrepet i Manchester, som førte til så mange tap av liv og så mange forferdelige skader.

KONDOLERER: Kong Harald delte sin kondolanse på kongehusets nettsider. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONDOLERER: Kong Harald delte sin kondolanse på kongehusets nettsider. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Jeg sender mine kondolanser og ber deg viderebringe det norske folks dypeste medfølelse til de etterlattes familier og til de som er skadet», skriver kong Harald.

Også prins Charles har sendt sine dypeste kondolanser.

«Jeg og kona mi ble sjokkerte av å høre om den forferdelige hendelsen som inntraff i Manchester i går kveld. At et såpass stort antall mennesker, inkludert så mange, unge konsertgåere, mistet livet eller har lidd på grunn av denne grusomme ugjerningen er leit og fyller oss med en typ tristhet», heter det i uttalelsen som kom via Peter Hunt, hoffreporter i BBC på Twitter.

Gir sin støtte

Eksplosjonen skal ha funnet sted på utsiden av konsertarenaen klokka 23.35 norsk tid, ifølge The Guardian. Det skal ha skjedd på et tidspunkt da mange var på vei ut av konsert-lokalet.

Hendelsen har naturligvis gått hardt inn på Grande og hennes støtteapparat - som har gitt uttrykk for stor sorg og sendt sine kondolanser i sosiale medier.

Saken fortsetter nedenfor.

FLYKTER: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: AP Vis mer

«Knust. Fra bunnen av hjertet, jeg er så lei for det. jeg har ikke ord», skriver popstjernen.

Et stort antall kjente profiler og artister har i morgentimene tatt til sosiale medier hvor de uttrykker sin støtte overfor alle de som er blitt berørt av hendelsen.

- Sender kjærlighet til alle i Manchester, skriver artist Ellie Goulding.

KONSERT: Ariana Grande var i ferd med å avslutte sin konsert i Manchester da det smalt. Her er hun på scenen under en tidligere konsert i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix
KONSERT: Ariana Grande var i ferd med å avslutte sin konsert i Manchester da det smalt. Her er hun på scenen under en tidligere konsert i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Helt fryktelig det som har skjedd i Manchester. Mine tanker går til menneskene i Manchester, Ari og hennes team, skriver One Direction-stjerna Niall Horan.

Artisten Lorde skriver blant annet at slike alvorlige hendelser under en konsert, er en artists verste mareritt.

- Det å gå på konsert skal være trygt. Sender min kjærlighet til Manchester og Ari.

Ifølge NTB utsetter Ariana Grande resten av turneen sin. Hun skulle etter planen holdt konserter på O2-arenaen i London torsdag og fredag, deretter skulle hun til Belgia, Polen, Tyskland og Sveits.

- Jeg blir på gråten av å tenke på alle de uskyldige konsertgjengerne som har mistet livet. Jeg ber for dem alle og for Ari, skriver Demi Lovato.

LES OGSÅ: Kjendisverdenen i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer