Carl Gustaf slår på stortromma

Svenskene feirer nasjonaldagen, prinsesse Leonores dåp og Madeleines bryllupsdag denne helgen.

I FJOR: Under fjorårets feiring av svenska flaggans dag på Skansen i Stockholm klarte ikke Chris og Madeleine å skjule sin forelskelse. Denne helgen feirer de datterens dåp og sin egen bryllupsdag i tillegg til nasjonaldagen.  Foto: Lina Hekkli/Seoghør.no
I FJOR: Under fjorårets feiring av svenska flaggans dag på Skansen i Stockholm klarte ikke Chris og Madeleine å skjule sin forelskelse. Denne helgen feirer de datterens dåp og sin egen bryllupsdag i tillegg til nasjonaldagen. Foto: Lina Hekkli/Seoghør.no Vis mer

SEOGHØR.NO: Fredag feirer våre svenske naboer svenska flaggans dag og til dronning Silvias (70) store glede har også Madeleine (31) og barnebarnet Leonore (3 mnd) tatt turen til Stockholm for å feire nasjonaldagen med familien og det svenske folket.

Madeleine, ektemannen Chris O'Neill og Leonore bor til daglig i New York, men har valgt å døpe datteren i Sverige.

Dåpen finner sted på søndag - samme dag som Madde og Chris feirer ett års bryllupsdag.

Feiringene står dermed i kø for den svenske kongefamilien denne helgen.

Det svenske hoffet bekreftet til Aftonbladet denne uken at Madeleine blir med på feiringen fredag.

- Ambisjonen har alltid vært at hele kongefamilien skal være samlet på nationaldagen. Kongen og dronningen er glade for at det lot seg ordne, sier hoffets informasjonssjef til Aftonbladet.

Flørtet foran svigerfar

Også Madeleines ektemann Chris O'Neill er ventet å være med i feiringen av den svenske nasjonaldagen. I fjor var Madde og Chris i sentrum under den tradisjonelle feiringen på Skansen kun to dager før de giftet seg. Det forelskede paret holdt hender og sendte hverandre varme blikk.

I FJOR: Under fjorårets feiring klarte ikke Chris og Madeleine å skjule sin forelskelse. Foto: Lina Hekkli/Seoghør.no
I FJOR: Under fjorårets feiring klarte ikke Chris og Madeleine å skjule sin forelskelse. Foto: Lina Hekkli/Seoghør.no Vis mer

Maddes far, kong Carl Gustaf, var tydelig rørt da han i fjor holdt sin årlige tale som blant annet handlet om bryllupet.

- Å se deg, vår datter, gifte deg, fyller oss med glede og minner. Vi føler glede over at du har funnet kjærligheten, og noen å bygge din framtid med, sa kong Carl Gustaf.

Også prinsesse Victoria, hennes ektemann prins Daniel og deres datter Estelle (2) vil feire svenska flaggans dag sammen med familien. Det er også ventet at prins Carl Philip kommer til Skansen, og kanskje har han med seg kjæresten Sofia, som mot tradisjon er invitert i Leonores dåp søndag.

Madeleine har gått imot kongelig tradisjon og kun invitert sine nærmeste i dåpen. Det betyr at ingen fra den norske kongefamilien er tilstede i dåpen. Hvordan Madde og Chris vil feire sin bryllupsdag søndag er foreløpig ikke kjent.

SØTE KUSINER: Det blir Leonores første nasjonalfeiring, men kusinen Estelle har vært med før.
SØTE KUSINER: Det blir Leonores første nasjonalfeiring, men kusinen Estelle har vært med før. Vis mer

LES OGSÅ: Madeleine viser sin familielykke