Camilla Henemark utpekes som Kongens elskerinne

Sangerinnen er 18 år yngre enn Carl XVI Gustaf.

KONGENS ELSKERINNE?: Sangerinnen Camilla Henemark. Foto: Donert til offentligheten av Southerly Clubs of Stockholm
KONGENS ELSKERINNE?: Sangerinnen Camilla Henemark. Foto: Donert til offentligheten av Southerly Clubs of Stockholm Vis mer
SEHER.NO: Torsdag legges boken «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken» ut for salg i Sverige, og allerede før den har blitt lansert har den rukket å få massiv omtale i broderlandet.

Ifølge Aftonbladet skal boken komme med en rekke sjokkerende avsløringer om svenskekongen. Blant annet står det at Carl Gustaf (64) skal ha hatt et forhold til en kjent, svensk sangerinne. Kvinnen skal ha vært på slottet hos kongen flere ganger over en periode på rundt ett år, og dronning Silvia skal angivelig ha kjent til den påståtte affæren.

Det hevdes også at kongen skal ha besøkt en strippeklubb under OL i Atlanta i 1996. Han skal  ha brukt over to timer i et avskilt rom med en av stripperne. Deretter skal han ha spandert 10.000 dollar til klubben og 2000 dollar i tips til stripperen.

Frem til nå har ikke Carl Gustaf uttalt seg om skandaleboken, men onsdag sa han i en kommentar til Expressen at «jeg har ikke rukket å lese den enda. jeg skal hjem og lese den nå».

I en nyhetsartikkel publisert onsdag ettermiddag hevder Expressen også at de kan avsløre hvem den kjente sangerinnen kongen skal ha hatt en affære med er, og at hun skal være en svensk sangerinne som heter Camilla Henemark (46).


Henemark selv har nektet å kommentere påstandene, skriver Expressen.

Beskyldningen har vekket sterke reaksjoner blant artistens og kongens venner og kolleger.

- Det er fantasier, sier finansmannen Anders Lettström, som er nær venn av Carl Gustaf, til Expressen.

Ifølge hovedforfatter Thomas Sjöberg har han ikke intervjuet Henemark i forbindelse med boken, men forfatteren hevder at han har benyttet seg av gamle, udokumenterte privatsamtaler som han har hatt med artisten for å skrive kapitelet.

- Det her er ting hun har fortalt meg opp gjennom årene, sier Sjöberg til avisen.

Boken har også fått konsekvenser fra medforfatter Tove Meyer, som skal ha fått sparken fra sin jobb i Sveriges Radio etter at avsløringene fra boken ble lekket.


- Jeg ble innkalt til min sjef fredag. Han fortalte at min ansettelse i P3 er avsluttet med umiddelbar virkning. Grunnen er min medvirkning i boken om kongen og at det ikke var forenelig med min jobb som researcher. De kan ikke akseptere at jeg har doble roller, sier Meyer til svenske Dagens Nyheter.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Kongen kommenterer skandaleboken