Byttet limo mot beltebil

Dronningen ankom Nordlysobservatoriet på utradisjonelt vis. Se video!

GODT KLEDD: Dronning Sonja var godt kledd, da hun steg inn i beltebilen og kjørte til Nordlysobservatoriet. Foto: Kongehuset.no
GODT KLEDD: Dronning Sonja var godt kledd, da hun steg inn i beltebilen og kjørte til Nordlysobservatoriet. Foto: Kongehuset.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Dronning Sonja er vant med å kjøre standsmessig, men da hun skulle besøke Nordlysobservatoriet på Svalbard 1. februar, måtte hun klatre opp i en stor beltebil for å komme frem til målet. Heldigvis er den 75 år gamle dronningen sprekere enn de fleste, og tok det hele på strak arm.
 
Den sporty dronningen så ut til å storkose seg i snøføyken på Svalbard. Hun elsker som kjent friluftslivet, og har en minst like imponerende garderobe av turtøy som av gallakjoler.

Vel fremme på Nordlysobservatoriet, som ligger 78° grader nord, fikk dronningen komme inn i varmen og lære mer om hvordan det vakre nordlyset oppstår.

Vil du bli med dronningen inn i beltebilen og på besøk hos observatoriet?  Se video nederst i saken.

Dronningen har tidligere fortalt hvordan hun på en reise til Svalbard i 2006 deltok på en vandring med hodelykt i en gang under isen. I mørket tok Dronningen bilder, og da bildene ble fremkalt trådte de fantastiske formasjonene i isen fram.

Disse bildene ble utgangspunktet for en serie grafiske trykk som nå vises på Galleri Svalbard, og er en av grunnene til at Sonja besøkte Svalbard nok en gang.

LES OGSÅ: Kongen: - Tenker på familiene
Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer