Hertuginne Camilla og hertuginne Meghan:

Byttes ut: - Ganske irritert

Meghans tidligere rolle har gått videre.

BYTTES UT: Hertuginne Meghan er ikke lenger et arbeidende medlem av kongefamilien, og Camilla tar derfor over stafettpinnen. Foto: REX / NTB
BYTTES UT: Hertuginne Meghan er ikke lenger et arbeidende medlem av kongefamilien, og Camilla tar derfor over stafettpinnen. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

I februar i fjor kom nyheten om at hertuginne Meghan (40) og prins Harry (37) ikke ville returnere til sine kongelige plikter, etter en turbulent periode. Da hadde paret allerede hatt et års «pause». Nyheten bekreftet Buckingham Palace i en uttalelse, ifølge Sky News.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex har bekreftet overfor Hennes majestet dronningen at de trer tilbake fra arbeidet i kongefamilien, da det ikke er mulig å fortsette å ha disse forpliktelsene i kombinasjon med et mindre offentlig liv, het det i uttalelsen.

I kjølvannet av dette, har hertugparet holdt seg unna det meste som innebærer kongelig arbeid, og har heller valgt å fokusere på egne ting.

I forbindelse med at paret trakk seg fra arbeiet i kongefamilien, er det også flere titler som forsvinner. Nå erstattes også Meghan av «svigermoren», hertuginne Camilla.

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle, skal være med på «Big Brother VIP - Australia». Der sier han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

Erstattes

I 2019 ble hertuginne Meghan gitt tittelen som kongelig sjef ved nasjonalteateret i London. I februar i fjor, da hun og prinsen trakk seg fra kongehuset, mistet hun tittelen igjen.

Da ble det samtidig kjent at parets roller som høye beskyttere og militære æresforpliktelser, som Harrys tilknytning til den kongelige marinen, ville bli returnert til dronningen og fordelt på nytt blant arbeidende medlemmer av kongefamilien.

Nå har dronning Elizabeth (95) valgt å gi tittelen videre til hertuginnen av Cornwall, Camilla (74). Hun giftet seg med prins Charles (73) i 2005.

Det melder The Sunday Times. Rollen vil hun offisielt motta i løpet av de neste månedene.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skaper stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Ifølge Sunday Times skal Camilla ha vært skuffet da hun ikke fikk stillingen i 2019, og lykken vil derfor bli enda større denne gang.

- Hun ville virkelig ha den. Hun var ganske irritert da rollen gikk til Meghan, og vil være enda mer glad for å gjøre det nå, etter at hun ble så skuffet over å ikke få rollen den første gangen, uttaler en kilde nær hertuginnen.

- Sjarmerende par

Da nyheten om at Meghan og Harry ville trekke seg tilbake ble kjent, kom ikke det som noen overraskelse for Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Hun uttalte imidlertid den gang at det var trist at vi ikke lenger skulle få se hertugparet representere det britiske kongehuset.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

- De er jo et utrolig sjarmerende par! Når det er sagt er jeg hundre prosent tilhenger av at folk må gjøre det som er best for dem, og i dette tilfellet er det åpenbart å leve et ikke-kongelig liv,, sa hun.

Paret har det siste året blitt tobarnsforeldre, da de i juni i fjor kunne ønske datteren Lilibet Diana velkommen til verden. Fra tidligere har de sønnen Archie (2).

LES OGSÅ: - Fjernet bilde av Meghan og Harry

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer