Hertuginne Camilla og hertuginne Meghan:

Byttes ut: - Ganske irritert

Meghans tidligere rolle har gått videre.

BYTTES UT: Hertuginne Meghan er ikke lenger et arbeidende medlem av kongefamilien, og Camilla tar derfor over stafettpinnen. Foto: REX / NTB
BYTTES UT: Hertuginne Meghan er ikke lenger et arbeidende medlem av kongefamilien, og Camilla tar derfor over stafettpinnen. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

I februar i fjor kom nyheten om at hertuginne Meghan (40) og prins Harry (37) ikke ville returnere til sine kongelige plikter, etter en turbulent periode. Da hadde paret allerede hatt et års «pause». Nyheten bekreftet Buckingham Palace i en uttalelse, ifølge Sky News.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex har bekreftet overfor Hennes majestet dronningen at de trer tilbake fra arbeidet i kongefamilien, da det ikke er mulig å fortsette å ha disse forpliktelsene i kombinasjon med et mindre offentlig liv, het det i uttalelsen.

I kjølvannet av dette, har hertugparet holdt seg unna det meste som innebærer kongelig arbeid, og har heller valgt å fokusere på egne ting.

I forbindelse med at paret trakk seg fra arbeiet i kongefamilien, er det også flere titler som forsvinner. Nå erstattes også Meghan av «svigermoren», hertuginne Camilla.

Erstattes

I 2019 ble hertuginne Meghan gitt tittelen som kongelig sjef ved nasjonalteateret i London. I februar i fjor, da hun og prinsen trakk seg fra kongehuset, mistet hun tittelen igjen.

Da ble det samtidig kjent at parets roller som høye beskyttere og militære æresforpliktelser, som Harrys tilknytning til den kongelige marinen, ville bli returnert til dronningen og fordelt på nytt blant arbeidende medlemmer av kongefamilien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.