Archie Mountbatten-Windsor:

Bursdagshilsen refses: - Frekt!

Hertugparet av Sussex' sønn Archie fyller to år i dag. I den anledning har gratulasjonene strømmet inn.

TO ÅR: Hertugparets sønn fyller to år i dag. I den anledning har den britiske kongefamilien sendt gratulasjoner. Det falt ikke i god jord hos følgerne. Foto: Toby Melville / Pa Photos / NTB
TO ÅR: Hertugparets sønn fyller to år i dag. I den anledning har den britiske kongefamilien sendt gratulasjoner. Det falt ikke i god jord hos følgerne. Foto: Toby Melville / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det to år siden prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) kunne ønske sitt første barn velkommen til verden. Archie Harrison Mountbatten-Windsor ble født 6. mai i 2019 i London.

Det er ingen tvil om at den lille gutten har brakt mye glede inn i hertugparets liv. Etter alt å dømme skal også resten av den britiske kongefamilien være svært glade i toåringen.

Deler av kongefamilien har nemlig tatt til sosiale medier for å gratulere Archie. Det er imidlertid ikke alle som er like fornøyd med måten det er blitt gjort på.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Bursdag

Samtidig som hertugparet av Sussex feirer bursdagsgutten, er rojale fans alt annet enn fornøyde med hvordan resterende familie markerer den store dagen.

Dronning Elizabeths (95) offisielle Instagram-konto, The Royal Family, delte et gammelt bilde av paret og den nyfødte gutten. Bildet ble tatt da Meghan og Harry viste frem babyen i offentligheten for første gang.

«Ønsker Archie Mountbatten-Windsor en svært god toårsdag i dag», står det til bildet.

Hertuginne Kate (39) og prins William (38) delte et bilde fra Archies dåp, med nesten identisk beskjed.

«Ønsker Archie en svært god toårsdag i dag», står det.

Prins Charles (72) og hertuginne Camilla (73) valgte å kutte Meghan ut av bildet, og delte heller et av prins Charles og Harry sammen med sønnen da han var nyfødt.

«Gratulerer med dagen til Archie, som fyller to år i dag», skriver de.

«Pinlig»

Gratulasjonene har som nevnt fått fans over hele verden til å reagere, og flere påpeker at det er mulig å kutte stemningen med en kniv.

«Dette er pinlig. Ingen bilder med Harrys familie å bruke», påpeker en bruker, mens en annen legger til:

«Hvor trist er det ikke at dette er de eneste bildene som kongefamilien kan dele».

Flere påpeker også kontrasten mellom dagens gratulasjoner med prinsesse Charlottes, som fylte seks år 2. mai. Da delte den samme kontoen helt ferske bilder av bursdagsbarnet, i motsetning til gamle.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Enkelte raser også mot William og Kates bilde.

«Dere har virkelig ikke et eneste bilde med ham, har dere? Ikke ett bilde med nevøen deres annet enn et jobbfotografi?», skriver en.

Sterk kritikk

Under prins Charles og Camillas bilde får paret kritikk for at de har valgt å publisere et bilde uten Archies mor, hertuginne Meghan.

«Frekt! Han har en mamma», påpeker en, mens en annen skriver:

«Jeg ser Meghan fremdeles er kuttet fra 'The Firm's familiebilder».

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Hertuginne Meghan er for tiden gravid med parets andre barn, denne gang en datter. Den lille er forventet å komme i sommer.

En rekke andre har også bedt om at kongefamilien skal legge uenighetene på hyllen, og krever at prins Charles plukker opp telefonen og gratulerer barnebarnet ordentlig.

I hertugparets intervju med Oprah Winfrey (67) i mars avslørte nemlig Harry at faren angivelig hadde sluttet å svare når han ringte.

LES OGSÅ: Forsvarer Kate: - Må ha vært Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer