«The Crown»:

- Burde ikke vises

Tilskuere reagerer etter «The Crown»-avsløring.

«THE CROWN»: Dominic West som prins Charles og Elizabeth Debicki som Diana. Foto: Keith Bernstein / Netflix
«THE CROWN»: Dominic West som prins Charles og Elizabeth Debicki som Diana. Foto: Keith Bernstein / Netflix Vis mer
Publisert

I november kom sesong fem av den populære Netflix-serien «The Crown». Siden serien først så dagens lys i november 2016 har flere og flere latt seg imponere og fascinere av serien, som er basert på kongehuset i Storbritannia.

I serien møter vi mennesker vi allerede kjenner godt til, deriblant den avdøde dronningen, daværende prins, nå kong, Charles (74), avdøde prinsesse Diana og tidligere statsminister Margaret Thatcher.

Det er allerede en ny sesong på vei, og den kommende sesongen vil ta for seg flere store og vanskelige hendelser, som Dianas tragiske bilulykke og død, og tiden etterpå.

Nå kommer det frem at flere på innspillingssettet ble forferdet av enkelte scener som skulle spilles inn.

PREMIERE: Sesong 5 av «The Crown» hadde premiere på Netflix 9. november. Video: Netflix Vis mer

Spiller død Diana

Elizabeth Debicki, som spiller Diana i Netflix-serien, måtte nemlig ligge i en åpen kiste og spille den døde prinsessen, skriver Daily Mail. Det blir gjort kjent at serien blant annet kommer til å vise helsepersonell dekket i blod, mens de prøver å redde Diana, melder The Sun.

Flere tilskuere har fortalt sistnevnte avis at de som var til stede på settet var tydelig opprørte mens de filmet scenen.

- De fikk Elizabeth til å klatre opp i en kiste og spille en død Diana. Seerne vil se en fransk prest administrere de siste ritualene for Diana mens hun blir erklært død, forteller en tilskuer til The Sun.

Videre legger de til:

- Prins William og prins Harry (40 og 38 år, journ.anm.) så aldri moren sin død i en kiste, og de skulle ikke måtte se dette. Det skulle ikke de britiske seerne heller.

PRINSESSE DIANA: Den nye filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

En annen forteller at alle var svært ukomfortable mens de spilte inn scenen, og har en klar tanke om det hele:

- Det er drøyt og det burde ikke vises.

The Sun har konfrontert prins Williams presseteam, som ikke ønsker å kommentere saken.

Sentralt tema

Det er knyttet stor spenning til den kommende sesongen av «The Crown», en serie som de siste årene har vært svært omdiskutert, både på godt og på vondt.

At fokuset endelig skulle lande på prinsesse Diana, har nok seerne ventet lenge på. Det er imidlertid ikke i hvilken som helst tid det skjer. For samtidig som «The Crown»-skaperne røsker opp i en vond tid mange husker og har et forhold til, er Diana også et sentralt tema den dag i dag.

Hennes yngste sønn prins Harry har de siste årene flere ganger nevnt sin mor, særlig i sammenheng med hvorfor han valgte å ta med seg kona Meghan (40) og trekke seg ut av det britiske kongehuset.

Harry og Meghan er aktuelle med sin egen serie på Netflix, der Dianas historie blir delt - om hvordan hun ble «kastet til ulvene» etter bruddet med Charles.

HARRY OG MEGHAN: Slik vil dokumentaren påvirke kong Charles og det britiske folk. Video: Netflix Vis mer

Han sammenligner blant annet hvordan kongehuset behandlet Diana, med hvordan Meghan etter hvert skal ha blitt behandlet.

Prins Harry har en rekke ganger fortalt at han frykter for sikkerheten til sin kone og deres to barn, og at han ikke ønsker at Dianas historie skal gjentas.

LES OGSÅ: Zara Larsson ut mot kritikken: - Lei meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer