Prinsesse Ingrid Alexandra:

- Burde gått for norsk design

Det er knyttet spenning til prinsessens antrekk under bursdagsfeiringene.

HVIT TYLLKJOLE: Prinsessen gikk for en hvit, lang kjole på myndighetsfeiringen. Foto: Lise Åserud/NTB
HVIT TYLLKJOLE: Prinsessen gikk for en hvit, lang kjole på myndighetsfeiringen. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar fylte prinsesse Ingrid Alexandra 18 år, men på grunn av pandemien ble den storslåtte feiringen utsatt til nå.

Torsdag ble prinsessens myndighetsdag feiret under et festarrangement på Deichman Bjørvika i Oslo. Festarrangementet var en bursdagsgave fra regjeringen, og flere norske kjendiser var til stede for å feire tronarvingen.

Fredag kveld samles den norske kongefamilien, samt flere av Europas kongelige, til en eksklusiv gallamiddag på slottet.

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale under bursdagsfeiringen hennes i Deichman Bibliotek i Bjørvika, Oslo torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

Valgte utenlandsk merke

For mange moteinteresserte er det knyttet stor spenning til hva slags festantrekk de kongelige vil gå for, og torsdag fikk 18-åringens kjole oppmerksomhet.

Prinsessens valg hadde falt på en lang, hvit kjole i tyll med prikker signert Monique Lhuillie, en Filippinsk-Amerikansk motedesigner. Til kjolen bar 18-åringen en Tod’s veske med gullpaljetter og skoene i beige var fra det velkjente merket Christian Louboutin.

NOE NYTT, NOE LÅNT: Prinsessen hadde tilsynelatende ny kjole for anledningen, med lånt tilbehør. Foto: Lise Åserud/NTB
NOE NYTT, NOE LÅNT: Prinsessen hadde tilsynelatende ny kjole for anledningen, med lånt tilbehør. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer

For de moteinteresserte kom kanskje prinsessens valg som en overraskelse. Både 18-åringen og hennes mor, kronprinsesse Mette-Marit (48) har ved flere anledninger vist seg i norsk design.

Det håpet KKs moteekspert, Ida Elise Eide Einarsdóttir, prinsessen ville gjøre under torsdagens feiring også.

- Jeg hadde håpet prinsessen ville gå for norsk design, helt klart. Norsk mote har for lengst markert seg internasjonalt, og det er flere interessante merker å velge mellom – både up and coming designere og mer etablerte merker, forklarer Einarsdóttir.

RØRT: Kronprinsesse Mette-marit ble rørt til tårer av forfatter Lars Saabye Christensens tale til prinsesse Ingrid Alexandra torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

- Ville sendt et tydelig signal

Moteeksperten mener både dronning Sonja (84), kronprinsessen og prinsessen potensielt er svært viktige representanter for norsk mote.

- Med det norske svaret på fashion week mer eller mindre rett rundt hjørnet ville det sendt et tydelig signal dersom prinsessen hadde valgte nettopp norsk mote, sier Einarsdóttir, og fortsetter:

- Men det gjorde hun altså ikke. I stedet velger hun amerikansk luksusdesign. Det er fint, bevare meg vel, men det handler om signalene det sender.

GIR RÅD: Statsminister Jonas Gahr Støre ga flere råd til prinsesse Ingrid Alexandra på 18-årsfeiringen. Video: NRK Vis mer

KKs moteekspert trekker også fram diskusjonen som har pågått rundt stengningen av Deichmanske for prinsessens bursdagsfest som har pågått de siste dagene.

- For all del; Ingrid Alexandra har ved flere anledninger valgt norsk. Det burde hun gjort denne gangen også.

- Neppe tilfeldig

Prinsessen har en rekke ganger blitt observert i gjenbruk, og låner ofte klær fra moras klesskap. Ifølge Instagramkontoen Royal Favorites var prinsessens sko angivelig lånt av kronprinsessen, og sjalet tilhører dronning Sonja.

LÅNTE SKO: Prinsessen lånte angivelig sko fra moren. Foto: Lise Åserud/NTB
LÅNTE SKO: Prinsessen lånte angivelig sko fra moren. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer

Hun har tilsynelatende også et favorittmerke: franske Maje, som vi har sett henne bruke hele fem ulike kjoler fra.

Av norske merker har både mor og datter brukt Pia Tjeltas design, men også den norske stjernedesigneren Peter Dundas ser ut til å være en favoritt.

Under åpningen av Nasjonalmuseet forrige uke, bar kronprinsessen en rosa kjole fra nettopp Peter Dundas.

NORSK DESIGN: Kronprinsessen gikk for norsk design under åpningen av Nasjonalmuseet. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NORSK DESIGN: Kronprinsessen gikk for norsk design under åpningen av Nasjonalmuseet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Wow, kronprinsessen har virkelig fått laget en helt ekstraordinær kjole! Den er etter hva jeg har fått høre designet av hennes gode venn, Petter Dundas, og vevd på Aurora Verksted i Bærum i Telemarks teppemønster, forklarte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, den gang.

- Hun går med andre ord for norsk håndarbeid og design under åpningen av Nasjonalmuseet. Neppe tilfeldig!

LES OGSÅ: Derfor er de ikke invitert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer