Hertuginne Meghan:

Bryter tradisjon

Prins Harrys kone viker fra tradisjon under begravelsen til dronning Elizabeth.

OPPSIKTSVEKKENDE: Hertuginne Meghan er langt i fra tradisjonell under dronning Elizabeths begravelse. Foto: Reuters / NTB
OPPSIKTSVEKKENDE: Hertuginne Meghan er langt i fra tradisjonell under dronning Elizabeths begravelse. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Se og Hør): Ved mandagens begravelse av dronning Elizabeth strømmet kongelige og politikere til fra hele verden. Over 2000 mennesker skal ha vært invitert til seremonien i Westminster Abbey, og gatene er fulle av mennesker som sørger den avdøde dronningen.

Dronningen får en statlig begravelse, noe som medfører at den er meget tradisjonsrik. Dagen er planlagt ned til minste detalj, alt fra hvilke klokkeslett de forskjellige tingene skal skje til hva man kan ha på seg.

Hertuginne Meghan (41) har nå valgt å bryte med en lang tradisjon.

Brukte ikke sørgeslør

Det er vanlig at kvinnelige i kongefamilien bruker sørgeslør i forbindelse med begravelser.

Skikken går tilbake til 1300-tallet, men ble for alvor populært da dronning Victoria i 1861 tok på seg sørgesløret for godt. Da mistet hun sin ektemann, prins Albert, og gikk kledd i sørgeantrekk frem til sin død.

På vei inn i Westminster Abbey ble hertuginnen observert uten sørgeslør, og bryter dermed tradisjon.

Modernisert

Til tross for at sørgesløret har modernisert seg gjennom åra er det likevel vanlig å bruke det. Før i tiden var de lange og heldekkende, men de siste åra er de kortere og mer gjennomsiktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.