Kronprins Haakon:

Bryter tausheten om søsterens tittel-kritikk

Kronprins Haakon forteller at han følger med på debatten rundt søsteren.

BRYTER TAUSHETEN: Kronprinsen følger med på debatten rundt søsteren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BRYTER TAUSHETEN: Kronprinsen følger med på debatten rundt søsteren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er litt over ei uke siden prinsesse Märtha Louise (47) og den amerikanske «sjamanen» Durek Verrett (44) avslørte sitt kjærlighetsforhold.

Søndag startet de turneen «The princess and the sjaman» i København.

Siden har prinsesse Märtha fått kritikk for bruken av prinsessetittelen sin i turneen.

Blant annet Fædrelandsvennen har på lederplass kritisert prinsessen.

Avisa skrev at det angår hele samfunnet når hun og kjæresten Durek Verrett bruker prinsessetittelen i kommersiell sammenheng.

- Med andre ord bruker Märtha Louise aktivt prinsessetittelen til å fremme salg av billetter. Det er uholdbart, skrev de.

- Ønsker å ha dialog med søsteren

Kronprins Haakon har så langt ikke kommentert søsterens næringsvirksomhet, men overfor NRK bryter han tirsdag kveld tausheten.

- Det er sånn at vi følger med på det som blir sagt og skrevet. Det vi ønsker er å ha en dialog med søsteren min, særlig om det som går på titulering og næringsvirksomhet, sier han til statskanalen.

Under foredraget i Stavanger mandag kveld gikk prinsessen ut og kritiserte media.

- Du har et valg om hva du skriver og hvem du er. Ville du vært komfortabel med at hele livet ditt var ute i pressen? Ville det vært OK for deg? Selv om det er jobben din – og det respekterer jeg – så har du et valg. Et valg om å ha empati og medfølelse, sa prinsessen fra scenen.

Overfor statskanalen sier kronprinsen nå at kongehuset har «et godt samarbeid med media».

- Pressen gjør en viktig jobb i det norske samfunnet.

Saken fortsetter nedenfor.

Slottet tar det opp med Märtha

Kronprinsen er ikke den eneste som er i dialog med prinsessen.

Torsdag i forrige uke bekreftet også slottet overfor samme kanal at de følger med på debatten rundt prinsessen.

- Vi følger med på debatten og det som uttales, og kommer til å være i dialog med prinsessen knyttet til markedsføringen av hennes næringsvirksomhet, skriver slottet i en kommentar ifølge kanalen.

Har svart på kritikken

Prinsesse Märtha svarte selv på kritikken i forrige uke.

- Jeg har valgt denne måten å leve på, og min måte å tjene penger på. Jeg får ikke penger fra staten. Alle som driver en liknende virksomhet, blir betalt, sa prinsessen til TV 2 i forrige uke.

Saken fortsetter nedenfor.

- Må tåle kritikk

Ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, skrev mandag på lederplass at prinsesse Märtha Louise må kunne skille mellom saklig kritikk og personangrep.

«Paret har fått rikelig med plass til å forsvare sin livsfilosofi, og vi tror det blir utrolig viktig for prinsessens omdømme framover at hun klarer å forstå at ikke alle kritiske spørsmål kan tolkes som personangrep.», skrev han.

«Kongeparets datter må tåle kritikk når hun legger ut på turné under fanen «Prinsessen og Sjamanen». Prinsessetittelen skal ikke selges på billigsalg. Da varer den ikke lenge. Märtha må klare å skille mellom kremmervirksomhet og kongelig gjerning.»

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

LES OGSÅ: - Slo opp 24 timer før sjokk-bryllupet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer