Dronning Elizabeth:

Bryter tausheten om ektemannen

Dronning Elizabeth har vært taus offentlig om prins Philip etter hans død.

I SORG: Prins Philips bortgang etterlot dronning Elizabeth i sorg. Nå deler hun et av minnene deres. Foto: Andrew Milligan/Pa Photos/NTB
I SORG: Prins Philips bortgang etterlot dronning Elizabeth i sorg. Nå deler hun et av minnene deres. Foto: Andrew Milligan/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bildene har vært mange etter at prins Philip gikk bort i april. Prinsens bortgang etterlot en hel familie i sorg, spesielt hans kone dronning Elizabeth (95).

Dronningparet hadde en lengre kjærlighetshistorie enn de fleste, og sto støtt sammen gjennom et liv i offentligheten fra de møttes i helt ung alder.

«Han har vært min styrke og mitt hjem», har dronningen selv sagt tidligere.

- Glade minner

I etterkant av dødsfallet har den britiske monarken returnert til jobb, samtidig som hun har holdt en forholdsvis lav profil etter ektemannens bortgang.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

Først nå, et halvt år seinere, snakker hun for første gang offentlig om ham. Det gjorde hun under et besøk i Skottland denne helga.

- Jeg har tidligere snakket om min dype og vedvarende hengivenhet for dette fantastiske landet, og om de mange glade minnene prins Philip og jeg alltid hadde da vi var her, sa dronningen i sin tale ifølge People.

PÅ JOBB: Dronning Elizabeth på jobb lørdag denne helgen. Det var her hun åpnet seg om ektemannen. Foto: Jeff J Mitchell/AFP/NTB
PÅ JOBB: Dronning Elizabeth på jobb lørdag denne helgen. Det var her hun åpnet seg om ektemannen. Foto: Jeff J Mitchell/AFP/NTB Vis mer

- Det sies ofte at det er menneskene som skaper et sted, og det er få steder hvor dette er mer riktig enn i Skottland, som vi har sett den siste tiden, fortsatte hun.

Dronningen hadde følge av sin sønn prins Charles (72) og hans kone hertuginne Camilla (74) under besøket.

- Tilba hverandre

Da det i april ble kjent at Elizabeth hadde mistet sin ektemann gjennom over 70 år, var det flere som uttalte at tomrommet etter Philip ville bli stort.

Blant dem Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, som fortalte at Elizabeth og ektemannen hadde levd i tosomhet på grunn av pandemien den siste tiden.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

- De møttes i helt ung alder, og har holdt sammen i opp- og nedturer et langt liv, sa hun, og fortsatte:

- «Han har vært min styrke og mitt hjem», har dronningen selv sagt. Det har blitt skrevet at de to har vært av den sorten som ikke trenger så mange venner. De hadde jo hverandre. De spiste lunsj sammen hver dag, snakket om alt og tilba hverandre.

Sammen fikk Elizabeth og Philip barna prins Charles, prinsesse Anne (71), prins Andrew (61) og prins Edward (57).

LES OGSÅ: Skandalene kongehuset vil glemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer