Hertuginne Meghan og prins Harry:

Bryter tausheten om bryllupsbløffen

Hertugparet hevdet at de giftet seg tre dager før det offisielle bryllupet.

2018: Hertugparet av Sussex giftet seg i Windsor i 2018. Her med erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby. Nå avviser sistnevnte hertuginne Meghans påstander om at paret giftet seg tre dager før bryllupet i Windsor. Foto: REX / NTB
2018: Hertugparet av Sussex giftet seg i Windsor i 2018. Her med erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby. Nå avviser sistnevnte hertuginne Meghans påstander om at paret giftet seg tre dager før bryllupet i Windsor. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

Da hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) satte seg ned med intervjudronningen Oprah Winfrey (67) tidligere denne måneden, var det flere som kastet seg over avsløringene - som kom som perler på ei snor.

Både fans, presse og kritikere var i ekstase over nyhetene som kom, og flere detaljer vekket stor oppsikt. Blant annet hevdet hertugparet at de giftet seg i en privat seremoni allerede tre dager før det offisielle bryllupet i Windsor i mai 2018.

I ettertid reagerte blant annet en rekke britiske prester på uttalelsen. De mente nemlig at den hemmelige vielsen aldri skjedde. Det førte til at en talsperson for hertugparet måtte rette opp i uttalelsen.

Nå har også selveste erkebiskopen av Canterbury Justin Welby, som viet paret, kastet seg inn i debatten, og avkrefter at det hele skjedde.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

Private samtaler

Som nevnt skapte nyheten hodebry for flere prester, som satte spørsmålstegn ved hvorvidt opplysningene stemte eller ikke. Én gikk til og med så langt som å kontakte erkebiskopens kontor for å få en klarhet.

De nevnte prestene etterspurte ikke bare klarhet i hertuginnens uttalelse, men også en egen uttalelse fra erkebiskopen selv. Nå har altså han kommet på banen.

I et intervju med La Repubblica forteller han nemlig at det var det offisielle bryllupet i Windsor som var ekte vare.

- Hvis noen av dere noen gang snakker med en prest, forventer du at de holder den samtalen konfidensiell. Det spiller ingen rolle hvem jeg snakker med. Jeg hadde en rekke private og prestelige samtaler med hertugen og hertuginnen før bryllupet, sier erkebiskopen, og fortsetter:

SMASK: Hertugparet av Sussex giftet seg i Windsor i 2018. Det viser seg også at det var den eneste bryllupet de hadde. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB
SMASK: Hertugparet av Sussex giftet seg i Windsor i 2018. Det viser seg også at det var den eneste bryllupet de hadde. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Vis mer

- Det lovlige bryllupet var på lørdag. Jeg signerte ekteskapsserfitikatet, som er et lovlig dokument, og jeg ville ha begått et alvorlig lovbrudd hvis jeg signerte det vel vitende om at det var falskt.

Erkebiskopen legger til at han ikke vil si noe om hva som skjedde eller hva som ble sagt under de andre møtene.

LIKE FØR: Se hva de britiske overskriftene var, timer før Harry og Meghan giftet seg i Windsor. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Personlige løfter

- Du vet, vi giftet oss tre dager før bryllupet vårt. Ingen vet det. Ekteskapsløftene vi har rammet inn på rommet vårt er bare oss to i hagen vår, sammen med erkebiskopen av Canterbury, uttalte hertuginne Meghan i intervjuet med Oprah.

En talsperson for hertugparet bekreftet som nevnt at det hemmelige bryllupet aldri fant sted. Talspersonen sa nemlig at «paret utvekslet personlige løfter noen dager før deres offisielle/lovlige bryllup 19. mai».

En slik utveksling av personlige løfter, i en bakgård, utgjør ifølge Page Six og Daily Beast ikke et lovlig ekteskap.

At det hemmelige bryllupet skal ha skjedd ble også avkreftet av The Sun, som har fått tilgang til parets ekteskapssertifikat. Sertifikatet er utstedt av generalsekretærens kontor, og publisert av avisen.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, er den øverste leder av den engelske kirke, som er den offisielle kirken i England. Monarken, dronning Elizabeth (94), er dens øverste overhode.

LES OGSÅ: Denne detaljen latterliggjøres: - Katastrofe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer