Fyrstinne Charlene:

Bryter tausheten etter sjokkryktene

Tidligere denne uka ble det hevdet at fyrstinnens helsetilstand skal være mer alvorlig enn den fremstår.

SYK: Charlene oppholder seg for tiden på et hemmelig sted for å få hjelp til å komme på beina igjen. Foto: VALERY HACHE / AFP / NTB
SYK: Charlene oppholder seg for tiden på et hemmelig sted for å få hjelp til å komme på beina igjen. Foto: VALERY HACHE / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I store deler av 2021 har fyrstinne Charlene (43) slitt med alvorlig sykdom og i lang tid oppholdt hun seg på sykehus i hjemlandet Sør-Afrika, uten sin nærmeste familie, fyrst Albert (63) og tvillingene Gabriella og Jacques (7).

Det var i slutten av mai at fyrstinnen ble operert for en øre-nese-hals-infeksjon, før hun i sommer måtte gjennom enda en operasjon. I september besvimte hun, og ble innlagt på sykehus nok en gang.

«Hun døde nesten»

Forrige måned ble hun gjenforent med familien da hun endelig fikk returnere til Monaco. Men det skulle ikke ta lang tid før hun måtte ta farvel med mann og barn igjen.

Fredag 19. november ble det nemlig kjent at tvillingmoren nå oppholder seg på et hemmelig sted for å ta vare på sin egen helse.

- Hun har det bedre, men har fortsatt bruk for fred og ro. Hun befinner seg ikke i fyrstedømmet, men vi kan besøke henne ganske snart. Jeg kan ikke si noe mer på grunn av diskresjon. Det er snakk om utmattelse, ikke bare fysisk, og dette kan bare behandles med fred og ro, fortalte fyrst Albert (63) til People da.

Vis mer

I oppdateringen fra fyrst Albert kom det også frem at det ikke tok lang tid før fyrstinnen følte seg uvel etter at hun ankom Monaco. Hun var blant annet så overveldet og utslitt at hun ikke kunne gjennomføre plikter, hverken generelt eller i familielivet. I tillegg avslørte han at kona hadde gått mye ned i vekt.

Denne uken ble det derimot hevdet at fyrstinne Charlenes helsetilstand skal være langt verre enn det ektemannen har fortalt.

- Vi vet ikke hvorfor Monacos kongelige palass prøver å bagatellisere at hun nesten døde i Sør-Afrika, uttalte en kilde til Tatler, som har dedikert januarcoveret sitt til Charlene, ifølge Daily Mail.

- Hun har ikke kunnet spise fast føde på over seks måneder på grunn av alle operasjonene hun har gjennomgått i den perioden. Hun har bare vært i stand til å absorbere flytende væske gjennom et sugerør, så hun har mistet nesten halve kroppsvekten, la kilden til.

Vis mer

Hyller tvillingene

Nå bryter fyrstinne Charlene tausheten selv for første gang på tre uker. Hun uttaler seg imidlertid ikke om sine egne helseutfordringer, men retter oppmerksomheten mot barna Jaques og Gabriella som fyller syv år fredag.

«Gratulerer med dagen, ungene mine. Tusen takk gud, for at du velsignet meg med slike fantastiske barn. Jeg er virkelig velsignet. Kjærlig hilsen mamma», skriver tvillingmoren på Instagram, sammen med tre bilder av syvåringene hvor de spiser kake omringet av ballonger.

Charlene selv deltok ikke på bursdagsfeiringen av barna, ifølge People. Hun skal nemlig bli tatt godt ivaretatt på en privat klinikk i utlandet for utmattelsen på ubestemt tid, skriver Svensk Damtidning.

Tidligere denne uken åpnet også fyrstinnens far, Mike Wittstock (75), seg om datterens helsetilstand.

I et intervju med det Sørafrikanske magasinet You kom det blant annet frem at han er helt overbevist om at den tidligere olympiske svømmeren vil klare å kjempe seg gjennom sykdommen.

- Datteren min pleide å svømme 20 kilometer om dagen. Jeg vet hun er tøff. Hun skal komme seg gjennom dette og komme enda sterkere ut på den andre siden, fortalte faren, ifølge Svensk Damtidning.

LES OGSÅ: - Mistet mye av ungdomstiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer