Kronprinsesse Mary:

Bryter tausheten etter innleggelsen

For første gang siden prins Joachim ble innlagt med blodpropp i hjernen, uttaler svigersøster seg.

LETTET: Kronprinsesse Mary (til høyre) forteller at ektemannen, kronprins Frederik, var lettet etter at han besøkte broren, prins Joachim (til venstre) etter innleggelsen. Her med kona, prinsesse Marie (ytterst til venstre). Foto: NTB scanpix
LETTET: Kronprinsesse Mary (til høyre) forteller at ektemannen, kronprins Frederik, var lettet etter at han besøkte broren, prins Joachim (til venstre) etter innleggelsen. Her med kona, prinsesse Marie (ytterst til venstre). Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten juli ble danske prins Joachim (51) innlagt på sykehus med blodpropp i hjernen. Her lå han i over en uke før han ble skrevet ut.

Med unntak av en pressemelding ved både innleggelse og utskrivelse, har det danske kongehuset vært relativt tause rundt prinsens helsetilstand.

Kort tid etter utskrivelsen åpnet imidlertid hans ekskone og to sønner seg, hvor de fortalte at det var et stort sjokk at han ble syk.

- Glad og lettet

Siden den gang har kronprinsesse Mary, prins Joachims svigersøster, vært på sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien. Her ble hun naturligvis spurt av den danske pressen om prinsens innleggelse.

- Vi har naturligvis vært i løpende kontakt med dem. Min mann har, som dere alle vet, vært nede og besøkt sin bror, og han kom hjem veldig glad og lettet, sier hun til danske BT.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

- Det var en bror som har det bra, og som han kjenner. Og han var ganske så snakkesalig, som han alltid har vært, fortalte hun videre.

Kronprinsessen var i Grenaa onsdag ettermiddag, hvor hun også hadde sin første offisielle oppgave som president for Verdens naturfond (WWF). Vervet har hun arvet etter avdøde prins Henrik.

Her var hun med på å sette ut piggrokker i det danske farvann, noe som ikke har blitt gjort før.

Besøkte broren i Frankrike

Kronprins Frederik har selv til gode å uttale seg om brorens helsetilstand. Det danske kongehuset la imidlertid ut et bilde av de to for en uke siden, fra det franske vinslottet Château de Cayx, som eies av dronning Margrethe.

Det var 25. juli prinsen ble lagt inn på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike, hvor han gjennomgikk en operasjon umiddelbart etter innleggelsen.

51-åringen ble innlagt bare timer etter at han ga et intervju til fransk presse, hvor det da ikke var noe som tydet på at han var syk.

Prinseparet hadde planlagt å besøke Cité de l'Espace i Toulouse. De hadde også planlagt å besøke kunstmuseet Toulouse-Lautrec og katedralen Albi.

Deretter var planen å ta turen til Paris.

Militærutdannelse

Prins Joachim er dronning Margrethes yngste sønn, og ett år yngre enn broren, kronprins Frederik.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

I januar i fjor ble det kjent at prinsen skulle ta med seg kona, prinsesse Marie, og deres to barn til Frankrike, der prins Joachim tar en militær utdannelse.

Prinsen er blitt invitert av den franske forsvarsministeren til å gjennomføre den prestisjetunge utdannelsen, og familien har nå bodd i Frankrike i snart ett år.

Prins Joachim har i flere perioder bodd i utlandet, og flyttet til Australia som 17-åring.

I 2004 ble det kjent at prinsen og hans daværende kone, grevinne Alexandra (54), skulle skilles etter ni år som mann og kone.

Det tidligere ekteparet har sønnene prins Nikolai (19) og prins Felix (16) sammen. Fire år etter skilsmissen, i 2008, giftet prinsen seg på ny, med prinsesse Marie (43) - som han har fått barna Henrik (10) og Athena (7) med.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer