Prins Harry og hertuginne Meghan:

Bryter samarbeidet med Kate og William

Hertugparene bryter tette bånd og går hver til sitt.

SKILLER VEIER: Hertugparet av Sussex bryter ut fra Kate og Williams veldedige organisasjon og lager sin egen. Her er de fire på hundreårsmarkeringen for det britiske luftforsvaret i juli 2018. Foto: NTB Scanpix
SKILLER VEIER: Hertugparet av Sussex bryter ut fra Kate og Williams veldedige organisasjon og lager sin egen. Her er de fire på hundreårsmarkeringen for det britiske luftforsvaret i juli 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste månedene har det kommet en rekke nyheter om at hertugparet av Sussex, hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) ønsker å gå i en mer selvstendig retning som kongelige.

I mars i år ble det kjent at Meghan og Harry har fått sitt eget apparat i ryggen, med eget kontor og ansatte i en selvstendig organisasjon.

Det skjedde i forbindelse med at hertugparet flyttet ut fra Kensington Palace, hvor de tidligere har delt hushold sammen med prins William (37) og hertuginne Kate (37).

Det er ingen tvil om at den tidligere« Suits»-stjernen og hennes prins har etablert seg godt den siste tiden, og for kort tid siden delte de et nytt bilde av lille Archie som kom til verden i starten av mai.

Nå ser det ut til at hertugparet i enda større grad ønsker å stå på egne bein.

Starter sin egen organisasjon

Torsdag annonserte nemlig Kensington Palace at Harry og Meghan nå trekker seg fra samarbeidet de har med Kate og William. Saken er omtalt av en rekke internasjonale medier, deriblant Fox News.

Organisasjonen de nå trekker seg ut av, heter «The Royal Foundation» og har vært et samarbeid mellom de to prinsene og deres koner siden det ble opprettet for 10 år siden.

Det betyr at William og Kate nå blir nødt til å drive organisasjonen videre på egenhånd. Meghan og Harry vil etablere en ny, selvstending stiftelse som de skal drive på egenhånd.

FLYTTET UT: Tidligere i år flyttet Meghan og Harry ut fra Kensington Palace hvor også William og Kate har holdt hus. Foto: NTB Scanpix
FLYTTET UT: Tidligere i år flyttet Meghan og Harry ut fra Kensington Palace hvor også William og Kate har holdt hus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I uttalelsen fra Kensington Palace kommer det frem at den kongelige stiftelsen etter en gransking har funnet ut at en omorganisering vil gjøre det veldedige arbeidet bedre i fremtiden.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex vil etablere sin egen veldedig organisasjon med overgangsstøtte fra The Royal Foundation. Samtidig vil begge parene fortsette å jobbe sammen med prosjekter i fremtiden, blant annet med organisasjonens mentale helseprogram, står det i kunngjøringen.

- Hertugen og hertuginnen av Cambridge og hertugen og hertuginnen av Sussex er utrolig stolte av hva de har oppnådd sammen gjennom «The Royal Foundation». De er spesielt stolte over å ha etablert en stiftelse som har hatt, og vil fortsette å ha stor innvirkning på å gjøre folks liv bedre, heter det videre.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Fikk sitt eget hushold

Nyheten om at Meghan og Harry trekker seg fra det veldedige samarbeidet, kommer bare måneder etter at det ble kjent at de flytter ut fra Kernsington Palace hvor de tidligere bodde med Kate og William.

Da flyttet de til Frogmore Cottage i Windsor som gikk gjennom omfattende renovering i vår slik at det sto klart før den kongelige babyen ankom i starten av mai.

Samtidig med flyttingen fikk paret sitt eget apparat i ryggen, etter å de siste årene ha delt kontor og ansatte på Kensington Palace. Paret fikk også sitt eget kommuniksasjonsteam.

- Denne planlagte flyttingen vil sørge for at permanente støtteordninger for hertugen og hertuginnens arbeid er på plass så snart de starter familielivet og flytter til sin offisielle residens på Frogmore Cottage, lød det i uttalelsen fra Kensington Palace den gang.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Fikk nei av dronningen

Selv om Meghan og Harry nå har flyttet og kommet i orden i sitt nye hjem, fikk de det likevel ikke helt som de ønsket - noe den 93 år gamle britiske monarken sørget for.

Ifølge The Sun skal Meghan og Harry ha jobbet svært hardt for å få et totalt uavhengig apparat med egen råderett, men det skal dronning Elizabeth (93) og sønnen prins Charles (70) ha sagt blankt nei til.

Dermed kommer dronningen og kontoret på Buckingham Palace fortsatt til å legge seg opp i Meghan og Harrys gjøren og laden.

- De ønsket at husholdningen deres skulle være fullstending uavhengig av Buckingham Palace, men fikk avslag. Det er en institusjonell struktur som ikke tillater den slags uavhengighet. Det er bra å ha Sussex under Buckingham Palace, slik at de ikke bare kan gjøre som de vil, sa en rojal kilde til tabloidavisen i mars i år.

LES OGSÅ: Nå er de mann og kone