REISER SAMMEN: Besøket i New Zealand og Australia blir prins George første offisielle reise i utlandet. Foto: Reuters
REISER SAMMEN: Besøket i New Zealand og Australia blir prins George første offisielle reise i utlandet. Foto: ReutersVis mer

Bryter reglene av ren kjærlighet

Prins William og Kate gir blaffen når de flyr sammen med prins George til New Zealand.

SEOGHØR.NO: 7. april starter prins William og hertuginne Kates tre uker lange offisielle besøk til New Zealand og Australia. Reisen er prins Georges første offisielle utenlandsbesøk.

Det britiske kongehuset har en langvarig tradisjon for at to tronarvinger ikke skal reise med samme fly, i tilfelle en ulykke skulle inntreffe.

Men hertugparet er så glad i å tilbringe tid med sin sønn at de ifølge Daily Mail planlegger å gjøre om på planene når de legger ut på den lange flyturen.

- De ønsker å reise sammen som en familie, fordi det er en lang flytur. I tillegg ønsker de å holde kostnadene nede, har en kilde nær kongehuset fortalt til avisen.

Nylig publiserte Det britiske kongehuset det offisielle programmet, som viser at hertugfamilien har tre hektiske uker foran seg:

NEW ZEALAND
7. april. Ankomst Wellington, New Zealand. Velkomstseremoni.
8. april. Fridag.
9. april. Møte med foreldre og babyer i Government House i Wellington. Her gjør kanskje prins George sin debut under besøket.
10. april. William og Kate deltar på markeringer  i forbindelse med at det er 100 år siden startet på 1. verdenskrig.
Senere på dagen skal William avduke et portrett av dronning Elizabeth.  
11. april. William og Kate reiser til Auckland. Her skal de møte soldater og deres familier. Hertugparet skal også ut på seiltur i havna i Auckland.
12. april. William skal besøke en flyfabrikk mens Kate skal besøke et barnesykehus. Senere på dagen skal paret besøke idrettspersonligheter i Hamilton, New Zealand.
13. april. Hertugparet reiser fra George for en dag når de drar på kirkebesøk og overværer en rugbykamp I Dunedin. Senere på kvelden blir det vinsmaking og båttur.
14. april. Minnesmarkering for offerene etter jordskjelvet i 2011 i Christchurch. Senere på dagen skal William og Kate se en cricket-kamp.
15. april. Hviledag.
16. april. Besøke politihøyskolen i Wellington før hertugfamilien flyr til Australia.

AUSTRALIA            
16. april. Ankomst og velkomstseremoni på verdensberømte Sydney Opera House.
17. april. Kate og William skal besøke de sterkt berørte områdene etter skogbrannen i Blue Mountain.
18. april. Hertugparet skal besøke et barnesykehus.
19. april. William og Kate reiser til Brisbane der de skal besøke en flybase.
20. april. Dagen starter med en kirkebesøk i Sydney. Senere skal William og Kate besøke  Taronga Zoo. Dyrehagen har en avdeling for punggrevlinger som er oppkalt etter prins George.
21. april. Hviledag.
22. april. William og Kate skal besøkeden australske urbefolkningen aboriginerne og Ayres Rock. Prins George er ikke med på denne delen av besøket.
23. april. Hertugparet reiser til Adelaide der de skal hilse på unge musikere og skateboardere.
24. april. Besøk på National Portrait Gallery i Canberra.
25. april. William og Kate deltar på markeringen av ANZAC Day – til mine om det første store militærslaget Australia kjempet i under 1. verdenskrig.
Senere same dag reiser hertugfamilien hjem til England.