Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Bryter alle bånd til sexkjøper

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip tar avstand fra Paolo Roberto, tv-stjernen som nå er tiltalt for sexkjøp.

FJERNET FRA STIFTELSE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philips stiftelse avslutter samarbeidet med Paolo Roberto. Foto: NTB scanpix
FJERNET FRA STIFTELSE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philips stiftelse avslutter samarbeidet med Paolo Roberto. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble den svenske tv-stjernen og tidligere bokseren Paolo Roberto (51) pågrepet av politiet under en razzia mot en adresse hvor totalt elleve personer ble tiltalt for kjøp av seksuelle tjenester.

I dagene som har fulgt har 51-åringen blitt sparket fra TV4, hvor han har hatt flere programlederjobber. RadioRix FM, hvor tv-stjernen har medvirket i morgenshowet, opplyser at de også har avsluttet samarbeidet, skriver Expressen.

TILTALT: Paolo Roberto var blant de elleve som ble tatt i en sexrazzia av politiet i Stockholm. Nå må han betale bot, men kan fremdeles dømmes til fengsel. Her avbildet i 2009. Foto: Aftonbladet/ TT/ NTB scanpix
TILTALT: Paolo Roberto var blant de elleve som ble tatt i en sexrazzia av politiet i Stockholm. Nå må han betale bot, men kan fremdeles dømmes til fengsel. Her avbildet i 2009. Foto: Aftonbladet/ TT/ NTB scanpix Vis mer

Også hans varemerke Paolos, som selger italienske matvarer, går ut av Coop etter at de har besluttet at de ikke lenger skal kjøpe inn produktene hans.

Kongehuset tar avstand

Nå har også det svenske kongehuset tatt grep for å ta avstand fra den sexkjøpstiltalte svensken. Prinsesse Sofia og Carl Philip har engasjert seg for dyslektikere, og har opprettet en stiftelse i sitt navn hvor hensikten er å skape mer forståelse og respekt for personer med dysleksi.

Paret har samarbeidet med flere kjente profiler som har vært åpne om at de har diagnosen. Blant dem er nettopp Roberto.

Svensk Dam skriver nå at 51-åringen er fjernet fra hjemmesiden til stiftelsen.

- Stiftelsen har valgt å fjerne Paolo Roberto fra kampanjematerialet for Dyslexiland. Han har selv fortalt om hendelsene, noe som ikke går overens med stiftelsens virksomhet og verdigrunnlag, sier virksomhetsansvarlig i stiftelsen, Essi Alho, til nettstedet.

Hun forteller videre at materialet er fra 2017.

Det finnes imidlertid fortsatt innlegg på Instagram-kontoen til stiftelsen hvor Roberto medvirker.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Risikerer fengsel

Søndag formiddag skrev Expressen at Roberto må betale en saftig bot.

Ifølge avisen må han nemlig punge ut 25 000 svenske kroner. Kjøp av seksuelle tjenester straffes med 50 dagsbøter i Sverige, og størrelsen avhenger av inntekten til den enkelte. Avisen skriver videre at Roberto tjente 553 902 svenske kroner i fjor, derav 25 000 kroner i bot.

Denne boten ilegges han for kjøp av sex, men det er fortsatt mulig at han dømmes for uaktsom voldtekt. Dette kan gi ham lengre fengselsstraff.

Søndag kveld meldte Expressen at den tidligere politimesteren Tommy Bringholm har anmeldt 51-åringen for uaktsom voldtekt.

Roberto har selv gått ut på Instagram og uttalt seg om hendelsene.

«Jeg er ganske enkelt en parasitt som skal utryddes. I kveld har jeg tatt en skikkelig dum beslutning som gjør at jeg mister min kjærlighet, mine barns respekt, selskapene mine, tv-kontrakt og alt jeg har kjempet for gjennom alle disse årene», skrev han forrige uke.

51-åringen skrev videre at det er det han fortjener, og at det nå er på tide å søke hjelp.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

LES OGSÅ: Skiller seg etter fem år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer