- Bryr meg ikke så mye om hvordan jeg ser ut

Boblejakkekritikken har ikke gått kong Harald hus forbi.

BOBLEJAKKEKONGEN: Kong Harald tar kleskritikken med et smil. Se bildene av ham i boblejakke i bildespesialen. Foto: Scanpix
BOBLEJAKKEKONGEN: Kong Harald tar kleskritikken med et smil. Se bildene av ham i boblejakke i bildespesialen. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Det er blitt spøkt mye opp gjennom årene med Kong Haralds (74) klesbruk under vinterlige idrettsarangementer. Thomas Giertsen sammenlignet i sin tid kongen med andre som går rundt i slottsparken.

«Jeg reagerer på at folk heller vil se kongen i boblejakke enn i smoking. Det hadde vært greit for 10 år siden, da gikk jo alle i boblejakke. Nå er det bare narkomane som går i boblejakke. Jeg bare spør: Hva slags konge vil vi ha? En fyr som går rundt i Slottsparken i boblejakke og snøvler? Det blir litt merkelig når utenlandske statsledere kommer på besøk. I stedet for å gjøre honnør til kongen, kaster de småpenger og engangssprøyter til ham,» sa Giertsen i Mandagsklubben for noen år siden.

Boblejakke-kritikken har ikke gått kongen hus forbi heller, men han bryr seg ikke mye om den.

- Det er jo blitt sagt ganske mye om hvordan jeg kler meg når jeg er på idrettsarrangement, sier Kong Harald i et intervju med VG.


- Men jeg bryr meg ikke så mye om hvordan jeg ser ut, for jeg lærte ganske fort at det viktigste var å holde seg varm. Jeg husker Bislett i gamle dager, da vi ble plassert på en åpen tribune midt ute på isen, og ikke kom oss noe sted så lenge løpene pågikk. Et slikt stevne kunne jo vare seks, syv timer, og det var en utfordring, sier Kong Harald til VG.

De neste ukene vil nok bildene av boblejakkekongen gå verden rundt igjen, mens han deltar på hele 23 ulike arrangementer og øvelser under ski-VM i Oslo.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun er helt knust

1980: Kong Harald, dengang kronprins, fotografert i forbindelse med OL Lake Placid 1980. Foto: SCANPIX
1992: Kong Harald og dronning Sonja under OL i Albertville. Foto: SCANPIX
1952: Vinneren Hjalmar Andersen Hjallis (th) ble hyllet av kronprins Olav t.v. og prins Harald under OL i 1952. Foto: SCANPIX
2011: Kong Harald sammen med Eldar Rønning under NM i Steinkjer. Foto: Scanpix
2010: Marit Bjørgen hilser på konge Harald etter verdenscupen i Holmenkollen i fjor. Foto: Scanpix
1994: Kong Harald og dronning Sonja fryser på tribunen under OL på Lillehammer. Foto: SCANPIX
1994: Kong Harald feirer bursdagen sin under Lillehammer-OL, ikledd jakka fra OL i Albertville to år tidligere. Foto: SCANPIX
2006: Kong Harald på tribunenunder åpningsseremonien for OL i Torino. Foto: SCANPIX
1997: Kong Harald og Bjørn Dæhlie under VM på ski i Trondheim. Foto: Scanpix
2003: Kong Harald var på plass på tribunen på skistadion i Val di Fiemme. Foto: SCANPIX
2000: VM i skiskyting i Holmenkollen. Kong Harald og Liv Grete Skjelbreid. Foto: SCANPIX