Prinsesse Beatrice:

Bryllupsfesten avlyses

Grunnet coronaviruset.

AVLYSER FESTEN: Prinsesse Beatrice og forloveden skulle etter planen ha arrangert en hagefest i anledning bryllupet sitt 29. mai i år. Nå er festen avlyst, grunnet coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
AVLYSER FESTEN: Prinsesse Beatrice og forloveden skulle etter planen ha arrangert en hagefest i anledning bryllupet sitt 29. mai i år. Nå er festen avlyst, grunnet coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Beatrice (31) og forloveden, Edoardo Mapelli Mozzi (37), har sett seg nødt til å avlyse den planlagte bryllupsfesten på Buckingham Palace - som skulle holdes 29. mai.

«Prinsesse Beatrice og Mr. Mapelli Mozzi gleder seg veldig til å gifte seg, men er like klar over behovet for å unngå å påta seg unødvendige risikoer under de nåværende forhold», sier en talsperson for paret ifølge The Sun.

Videre sier talspersonen at de i tråd med myndighetenes råd gjennomgår ordningene for det planlagte bryllupet. At festen nå avlyses, er av hensyn til eldre familiemedlemmer, samt for å unngå en stor samling av mennesker. Nettopp derfor avlyser de nå festen på Buckingham Palace.

Talspersonen legger til at de nå vil vurdere råd fra myndighetene, før de eventuelt bestemmer seg for om et privat bryllup vil finne sted blant en liten gruppe med familie og venner.

Flere hinder

Beatrice og hennes forlovede har allerede møtt flere hinder i bryllupsplanleggingen, blant annet skandalen rundt prinsessens egen far, Prins Andrew (60). Og allerede forrige uke ble det spekulert på om den alvorlige smitten som sprer seg i verden ville kunne sette en stopper for det kongelige bryllupet.

Prinsesse Beatrices forlovede er nemlig italiensk, og har store deler av familien sin bosatt i Italia - som for tiden er under full beredskap og karantene som følge av viruset.

ENDRINGER: Beatrice og forloveden skal etter planen gifte seg 29. mai i år, men avslører allerede endringer. Foto: NTB Scanpix
ENDRINGER: Beatrice og forloveden skal etter planen gifte seg 29. mai i år, men avslører allerede endringer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dermed var det forrige uke uvisst om de italienske bryllupsgjestene i det hele tatt får entre Storbritannia i slutten av mai.

I risikogruppen

Det er imidlertid ikke bare de italienske gjestene som eventuelt må holde seg hjemme. Pandemien rammer også blant andre dronning Elizabeth (93) og hennes ektemann, prins Philip, som til sommeren fyller 99 år.

Begge to er i risikogruppen på grunn av sin høye alder, og det er knyttet sterk tvil til om de kommer i barnebarnets bryllup hvis situasjonen eskalerer.

- Hvis coronaviruset skaper italienske tilstander i Storbritannia, tviler jeg på at hertugen ville risikere å reise til London for Beatrices bryllup, sa den kongelige forfatteren Phil Dampier om prins Philip til The Telegraph.

Heller ikke dronningen er et sikkert kort.

- Dronningen er i arbeid for øyeblikket, men hvis coronaviruset blir verre, kan jeg ikke forestille meg at kreftene innad i Buckingham Palace vil ønske at hun skal møte og hilse på tusenvis av mennesker. Ikke i hennes alder, uttalte Dampier videre.

Tidligere denne uken ble det kjent at den britiske monarkens program i stor grad blir påvirket av smitten fremover og at dronningen forlater Buckingham Palace i London med retning mot Windsor Castle, ifølge NTB.

Ifølge nyhetsbyrået forlater dronningen slottet i London torsdag denne uken, og vil trolig bli værende på Windstor Castle til over påske - det vil si et godt stykke ut i april.

STJAL SHOWET: Tvillingguttene Brian og John Mulroney har fått mye oppmerksomhet etter deres opptreden som brudesvenn. Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: Disse kjendisene er smittet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer