Meghan og Harrys bryllup:

Bryllupsbildene skjulte hemmelig hyllest

Prins Harry sitter ikke i hvilken som helst salongsofa.

HEDRET DIANA: Prins Harry og Meghan Markle sørget for å inkludere avdøde prinsesse Diana på flere måter gjennom bryllupsdagen. Også med en skoggrønn sofa. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace / AP / NTB Scanpix
HEDRET DIANA: Prins Harry og Meghan Markle sørget for å inkludere avdøde prinsesse Diana på flere måter gjennom bryllupsdagen. Også med en skoggrønn sofa. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er gått noen døgn siden prins Harry (33) og Meghan Markle (36) ga hverandre sitt ja foran hele verden lørdag formiddag, virker ikke den kongelige bryllupsfeberen å ha avtatt riktig ennå.

I alle fall ikke på internett, der stadig flere detaljer fra bryllupsdagen kommer opp til overflaten. Også når det gjelder de offisielle bryllupsbildene, som ble sluppet mandag, vet internett å gjøre det internett kan best.

Ved siden av å trekke fram at bildene både er nyskapende og unike, har flere bitt seg merke i den skoggrønne salongsofaen som vises på et av fotografiene.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

Gjenbruk

Det er på bildet der Harry og Meghan poserer sammen med brudepiker og -svenner i Windsor Castle, at det kongelige møbelet er blitt et tema.

Salongsofaen, der brudgommen sitter i midten bak bruden, er nemlig den samme som ble brukt til bildene for prins Harrys dåp i 1984. Også den gang «poserte» Harry fra sofaen, trygt på mamma Dianas fang.

LITT YNGRE: Et av de offisielle bildene fra prins Harrys dåp i 1984, der den nå nygifte prinsen var knappe tre måneder gammel. På bildet er også dronningmoren, dronning Elizabeth, prins William, prinsesse Diana og prins Charles. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
LITT YNGRE: Et av de offisielle bildene fra prins Harrys dåp i 1984, der den nå nygifte prinsen var knappe tre måneder gammel. På bildet er også dronningmoren, dronning Elizabeth, prins William, prinsesse Diana og prins Charles. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Flere mener nå at gjenbruket av salongmøbelet ikke var tilfeldig:

«Prinsesse Diana er kanskje borte, men var definitivt ikke glemt av Meghan og Harry på bryllupsdagen, som benyttet nok en mulighet til å hedre Harrys avdøde mor», skriver nyhetsbyrået Associated Press.

«Samme sofa, samme kongefamilie, bare en ny æra», skriver kvinnemagasinet Glamour.

KYSS PÅ TRAPPA: Meghan og Harrys første kyss som mann og kone. Video: AP Vis mer

Flere hyllester

Prinsesse Diana døde som kjent i en bilulykke i Paris i 1997, da Harry bare var 12 år gammel. Den britiske prinsen har aldri lagt skjul på hvordan morens bortgang har preget livet hans, og snakket blant annet om den tragiske hendelsen i i fjor sommer.

I samme intervju påpekte han at arven etter Diana har blitt svært viktig for ham, og at han ønsker å gå i morens fotspor etter beste evne.

SPESIELL BUKETT: Brudebuketten til Meghan Markle inneholdt en av prinsesse Dianas favorittblomster. Her vinker det ferske ekteparet til folkemengden etter vielsen lørdag. Foto: Reuters/ NTB scanpix
SPESIELL BUKETT: Brudebuketten til Meghan Markle inneholdt en av prinsesse Dianas favorittblomster. Her vinker det ferske ekteparet til folkemengden etter vielsen lørdag. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

På bryllupsdagen valgte han å inkludere moren på flere måter. Ved siden av ovennevnte sofa inneholdt også Meghans brudebukett en spesiell hyllest til Diana, der den avdøde prinsessens favorittblomst, forglemmegei, var å se blant de selvplukkede blomstene.

Under selve seremonien i St. George’s Chapel var kirken dessuten pyntet med Dianas andre favorittblomst, hvite roser.

Ikke rett på bryllupsreise

Senere på dagen, under den private feiringen, bar bruden i tillegg en ring som tidligere tilhørte prinsesse Diana. Meghan hadde også byttet kjole for etterfesten, som skal ha vart ut i de små timer.

Det nygifte paret har fremdeles ikke dratt på bryllupsreise, da de måtte ta del i et offisielt oppdrag tirsdag ettermiddag.

PÅ JOBB: Tirsdag gjorde Meghan Markle, nå hertuginne av Sussex, sin første opptreden som gift kvinne. Foto: NTB scanpix
PÅ JOBB: Tirsdag gjorde Meghan Markle, nå hertuginne av Sussex, sin første opptreden som gift kvinne. Foto: NTB scanpix Vis mer

Foreløpig har ikke Kensington Palace annonsert destinasjonen for parets bryllupsreise, men ifølge en kilde til Travel + Leisure, som angivelig skal være fra Kensington Palace, har duoen allerede bestemt seg for hvor de vil reise.

Da Meghan - nå kjent som hertuginnen av Sussex - viste seg i et nytt antrekk tirsdag, krasjet for øvrig nettsiden til kjoledesigneren. Trolig som følge av stor pågang.

LES OGSÅ: Kritiserer Meghans brudekjole

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer