Bryllupet vi aldri glemmer

Slik var de kongeliges år i 2011. Se bildene!

MANN OG KONE: Prins William fikk sin Kate i årets mest storslagne bryllup i London  i april. Foto: Reuters
MANN OG KONE: Prins William fikk sin Kate i årets mest storslagne bryllup i London i april. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se bildespesial fra kongeåret 2011 nederst i artikkelen!

SEHER.NO: 2011 ble et år som virkelig skrev seg inn med gullskrift i de europeiske kongefamilienes kalender, med hele to store bryllup, en tvillingfødsel i Danmark og ikke minst nyheten om en ny tronarving på vei i Sverige.

Kate Middleton og prins William ga det britiske folket et bryllup de ikke hadde sett maken til siden prinsesse Dianas tid, da de ga hverandre sitt ja i Westminister Abbey 29. april.

Den som imidlertid stjal showet var imidlertid Kates søster Pippa Middleton, som ble et sex-symbol over natten da hun dukket opp i en tettsittende brudepikekjole.

Det andre store bryllupet denne året var fyrst Albert av Monacos ekteskapsinngåelse med «den nye Grace Kelly», sør-afrikanske Charlene Wittstock. I begge bryllupene var den norske kongefamilien representert med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, mens også kong Harald og dronning Sonja tok turen over til bryllupet i London.

Tragedie og jubileum

Det norske kongeåret ble overskygget av tragediene i Oslo og på Utøya 22. juli. Både kongeparet og kronprinsparet var på besøk hos de pårørende kort tid etter terroraksjonen på Utøya, og fikk mye ros for måten de samlet nasjonen i sorgen.

Den norske kongefamilien har også hatt mye å markere i 2011. 10-års jubileet for kronprinsparets bryllup og prinsesse Märtha Louises 40-års dag har blitt markert med brask og bram. I tillegg var det en stor dag for prins Sverre Magnus da han begynte på skolen i august.

17.mai og ski-VM
Kronprinsbarna stjal også showet da de møtte pressen og Askers befolkning på Skaugum 17. mai. Både prins Sverre og hans storesøster prinsesse Ingrid Alexandra fikk nemlig sin fulle hyre med å holde kontroll på familiens kjæledegge Milly Kakao foran fotografene...

Kongeparet har som vanlig hatt en svært travel kalender med flere utenlandsturer, i tillegg til at de har tatt i mot statsbesøk fra blant annet Sør-Afrika.

I februar fikk imidlertid den svært sportsinteresserte kong Harald noen svært muntre dager på jobben, da han ble overøst med klemmer fra flere av de norske gullvinnerne i ski-VM på hjemmebane.

Se bildespesial fra kongeåret 2011 nederst i artikkelen!

Baby-boom
Danskenes kronprins Frederik og hans kone Mary kunne også juble for dobbelt gull på hjemmebane, da de i april ble foreldre til tvillingene Vincent Frederik Minik Alexander og Josephine Sofia Ivalo Mathilda.

En annen kronprinsesse som for lengst har begynt å forberede seg på bleieskift og amming, er Victoria av Sverige, som tidligere i år avslørte at en ny tronarving er på vei i vårt naboland.

Hennes søster prinsesse Madeleine har også grunn til å smile etter at hun har funnet lykken med sin nye kjæreste, Christopher O' Neill.

Skandale etter skandale

Nyhetene kommer som en gledelig overraskelse for hennes far kong Carl Gustaf, som har gått fra den ene skandalen til den andre i kjølvannet av boken «Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken», som kom i 2010.

Etter at svenskekongen har blitt beskyldt for å ha løyet om sin kjennskap til at hans venn Anders Letterström har mange svensker nå tatt til orde for at han bør abdisere til fordel for sin datter, men foreløpig er det ingen tegn til at kong Carl Gustaf vil følge oppfordringen.

«Kungen» håper nok på atskillig færre private stormkast i 2012...

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Mamma og pappa var mye borte da jeg var liten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer