Prinsesse Beatrice:

- Bryllupet blir tonet ned etter skandalen

Skandalen rundt Prins Andrew påvirker angivelig prinsesse Beatrices bryllup.

FORLOVET: I september i fjor ble det kjent at prinsesse Beatrice hadde forlovet seg med kjæresten Edoardo Mapelli Mozzi. Nå skal prins Andrews sexskandale angivelig ha fått konsekvenser for bryllupet som skal stå i løpet av 2020. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: I september i fjor ble det kjent at prinsesse Beatrice hadde forlovet seg med kjæresten Edoardo Mapelli Mozzi. Nå skal prins Andrews sexskandale angivelig ha fått konsekvenser for bryllupet som skal stå i løpet av 2020. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av september kom den hyggelige nyheten om at prinsesse Beatrice (31) hadde forlovet seg med eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi (36) Det meldte Buckingham Palace i en pressemelding.

Av pressemeldingen kom det frem at bryllupet skal stå i løpet av 2020 - etter at Mozzi hadde gått ned på kne og fridd til prinsessen på romantisk vis i starten av september 2019.

Den kongelige forlovelsen har imidlertid kommet sterkt i skyggen av prins Andrew (59). Det har nemlig stormet i det britiske kongehuset siden prinsen i november ble anklaget for å flere ganger ha hatt samleie med den gang 17 år gamle Virginia Giuffre.

Giuffre hevdet at han forgrep seg på henne - noe prinsen hele veien har nektet for. Skandalen har fått en rekke konsekvenser for prins Andrew - og blant annet skal han angivelig ha droppet datterens forlovelsesfest i midten av desember.

FAR OG DØTRE: Prins Andrews sexskandale skal angivelig få konsekvenser for datteren prinsesse Beatrice (til høyre) sitt kommende bryllup. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DØTRE: Prins Andrews sexskandale skal angivelig få konsekvenser for datteren prinsesse Beatrice (til høyre) sitt kommende bryllup. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Tonet ned

Nå skriver Page Six at sexskandalen angivelig også får ytterligere konsekvenser for datterens bryllup som skal stå i løpet av året.

Det amerikanske nettstedet skriver at prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi sitt bryllup angivelig vil bli tonet ned i kjølvannet av prins Andrews sexskandale. Det har kommet svært få detaljer og lite informasjon om det kommende bryllupet etter det mye omtale BBC-intervjuet i fjor høst - hvor prins Andrew ble stilt til veggs om sitt angivelige vennskap med den avdøde og overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein.

Bryllupet blir heller ikke sendt direkte på BBC, slik som med prinsesse Eugenies bryllup, skriver internasjonale medier. Hvordan dekningen blir, gjenstår å se, ifølge Express.

I fjor ble det kjent at prins Andrews store 60-årsfest i februar i år ble avlyst grunnet skandalen, og torsdag uttalte kongehus-korrespondenten Jennie Bond til Express at hun også tror at datterens bryllup vil bli påvirket.

- Jeg tror at de også må tenke nytt rundt prinsesse Beatrice sitt bryllup, sa hun til avisen.

Bond sa videre at prinsesse Beatrice og forloveden har planlagt et bryllup i like stor skala som da søsteren prinsesse Eugenie giftet seg i 2018.

- De møtte motstand fra skattebetalerne på grunn av sikkerhetskostnadene, og jeg tror ikke de ønsker en lignende ydmykelse, så jeg tror bryllupet vil bli tonet ned, sier hun.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

- Ødelagt etter intervjuet

I november ble det kjent at prinsesse Beatrice angivelig skal ha vært ødelagt og trøstesløs etter farens mye omtalte BBC-intervju - som ble starten på mediestormen mot prins Andrew.

Det skrev The Washington Post, og ifølge avisen skal årsaken ha vært at prinsessen selv skal ha vært en pådriver for at faren skulle gjennomføre intervjuet.

Ifølge avisen skal prinsessen ha oppfordret faren til å gjennomføre skandaleintervjuet som ble starten på en omfattende mediestorm - et intervju som også dronning Elizabeth hadde gitt sin godkjennelse til.

- Selv om hun er datteren deres, er både Sarah og Andrew avhengig av å i stor grad stole på Beatrice sin dømmekraft når det gjelder å håndtere offentligheten, ettersom hun har et gammelt hode på unge skuldre, sa en kilde til Daily Mail, gjengitt av The Washington Post.

Ifølge tabloidavisen skal prinsesse Beatrice opprinnelig ha vært skeptisk til at faren skulle la seg intervjue på TV. Imidlertid skal hun ha endret mening etter å ha diskutert saken med faren og hans privatsekretær, Amanda Thirsk, sammen med den britiske kringkasteren.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Hun stilte mange relevante spørsmål og var i tvil. Men mot slutten av møtet skal hun ha blitt overbevist av TV-teamet og Thirsk om at de ikke hadde noe annet valg, og at det var den eneste måten å legge alle ryktene bak seg på, sa kilden videre.

I de påfølgende ukene vokste sexskandalen seg større og større. Det ble nemlig kjent at det kongelige filharmoniske orkesteret i Storbritannia brøt med prinsen etter det skandaleomsuste intervjuet. Deretter kom beskjeden om prins Andrew måtte forlate sitt kontor på Buckingham Palace.

Og ikke nok med det: I slutten av november ble det også klart at dronningen angivelig avlyste hans planlagte 60-årsfest i februar neste år - alt som følge av bråket etter TV-intervjuet i november.

LES OGSÅ: - Satte stor pris på Ari

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer