Prins William:

Brutalt ærlig om farsrollen

Prins William åpner seg om hvordan prinsesse Dianas død har påvirket ham som far.

ÅPENHJERTIG: Prins William forteller hvordan sorgen over sin mors død har påvirket farsrollen. Her med kona hertuginne Kate under et besøk i Irland i mars. Foto: NTB scanpix
ÅPENHJERTIG: Prins William forteller hvordan sorgen over sin mors død har påvirket farsrollen. Her med kona hertuginne Kate under et besøk i Irland i mars. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins William (37) har de siste årene vært åpen om sorgen etter morens, prinsesse Diana, tragiske dødsfall for snart 23 år siden.

I 2017 fortalte 37-åringen at han i årevis forsøkte å ignorere sorgen, men at han til slutt måtte oppsøke profesjonell hjelp for å håndtere den.

Til tross for at det tok nesten 20 år før den britiske tronarvingen åpnet seg om den vonde hendelsen, har han i senere år markert seg som en forkjemper for åpenhet rundt psykisk helse.

Nå åpner han seg igjen om morens død, og hvordan det har påvirket hans rolle som far. Eller snarere hvordan farsrollen har brakt tilbake sorgen over morens død.

- Å få barn er den største livsendringen, det er virkelig det. Jeg tror at når du har vært gjennom noe traumatisk i livet, min mor som døde da jeg var yngre, så kommer følelsene tilbake i bølger, sier han i en ny dokumentar som kommer torsdag, skriver flere medier, blant andre New York Post.

Sammen med hertuginne Kate (38) har han barna prins George (6), prinsesse Charlotte (5) og prins Louis (2).

- Overveldende

Dokumentaren handler om fotball og mental helse, og det er i samtale med den tidligere profesjonelle fotballspilleren Marvin Sordell (29) han forteller om hvordan han håndterer sorgen etter morens død, samt foreldrerollen. Han sier blant annet at han hele tiden forteller barna om deres avdøde bestemor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer