Prins William:

Brutalt ærlig om farsrollen

Prins William åpner seg om hvordan prinsesse Dianas død har påvirket ham som far.

ÅPENHJERTIG: Prins William forteller hvordan sorgen over sin mors død har påvirket farsrollen. Her med kona hertuginne Kate under et besøk i Irland i mars. Foto: NTB scanpix
ÅPENHJERTIG: Prins William forteller hvordan sorgen over sin mors død har påvirket farsrollen. Her med kona hertuginne Kate under et besøk i Irland i mars. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins William (37) har de siste årene vært åpen om sorgen etter morens, prinsesse Diana, tragiske dødsfall for snart 23 år siden.

I 2017 fortalte 37-åringen at han i årevis forsøkte å ignorere sorgen, men at han til slutt måtte oppsøke profesjonell hjelp for å håndtere den.

Til tross for at det tok nesten 20 år før den britiske tronarvingen åpnet seg om den vonde hendelsen, har han i senere år markert seg som en forkjemper for åpenhet rundt psykisk helse.

Nå åpner han seg igjen om morens død, og hvordan det har påvirket hans rolle som far. Eller snarere hvordan farsrollen har brakt tilbake sorgen over morens død.

- Å få barn er den største livsendringen, det er virkelig det. Jeg tror at når du har vært gjennom noe traumatisk i livet, min mor som døde da jeg var yngre, så kommer følelsene tilbake i bølger, sier han i en ny dokumentar som kommer torsdag, skriver flere medier, blant andre New York Post.

MISTET MOREN SOM 15-ÅRING: Prinsesse Diana med sønnene, prins William og prins Harry, i 1987. Foto: NTB scanpix
MISTET MOREN SOM 15-ÅRING: Prinsesse Diana med sønnene, prins William og prins Harry, i 1987. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sammen med hertuginne Kate (38) har han barna prins George (6), prinsesse Charlotte (5) og prins Louis (2).

- Overveldende

Dokumentaren handler om fotball og mental helse, og det er i samtale med den tidligere profesjonelle fotballspilleren Marvin Sordell (29) han forteller om hvordan han håndterer sorgen etter morens død, samt foreldrerollen. Han sier blant annet at han hele tiden forteller barna om deres avdøde bestemor.

- Det er viktig at de hvem hun var, og at hun eksisterte, sier prins William.

FAMILIEGLEDE: Prins William, her med kona, hertuginne Kate, og deres tre barn - prins Louis (2), prins George (6) og prinsesse Charlotte (2). Foto: NTB scanpix
FAMILIEGLEDE: Prins William, her med kona, hertuginne Kate, og deres tre barn - prins Louis (2), prins George (6) og prinsesse Charlotte (2). Foto: NTB scanpix Vis mer

Videre åpner han seg om utfordringene ved foreldrerollen, noe han beskriver som «en veldig annerledes fase av livet». Prins William forteller blant annet at det er tungt at ikke moren er der for barna hans.

- Det er ingen der som kan hjelpe deg, og jeg synes det definitivt til tider er overveldende. Følelsesmessig kommer det ting ut av det blå som du ikke forventer, eller kanskje som du tror at du allerede har håndtert, sier han.

- Foreldrerollen er en av de mest fantastiske øyeblikkene i livet, men det er også blant de skumleste.

Videre sier han at hertuginne Kate har vært en god støtte under vanskelige tider, og at foreldrerollen har brakt dem nærmere hverandre.

Hertuginne Kate har selv fortalt om utfordringene ved å være småbarnsmor.

- Det er så vanskelig. Du får masse støtte som mor til dette barnet de første dagene, men etter at barnet har fylt ett år faller det bort. Etter det er det ikke mye man får - og man må lese masse bøker, delte hun ærlig under et besøk på et familiesenter i fjor.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. Vis mer

Angret på den siste samtalen

Prinsesse Diana omkom som kjent i en bilulykke i Paris i 1997. Prins William, som var 15 år da han mistet moren, har tidligere snakket om den siste samtalen med henne, en han beskrevet som noe han kommer til å angre på resten av livet.

Moren var på ferie i Frankrike og guttene var opptatt med å leke med søskenbarna.

- Harry og jeg hadde sånt hastverk med å si ha det. Om vi bare hadde visst hva som kom til å skje, ville jeg ikke vært så likegyldig til det og alt det andre, har prinsen fortalt.

Også prins Harry (35) har snakket om tapet av moren. Hans metode var og bare stenge moren ute av tanken hans.

- Min metode var og bare fylle hodet med andre ting og nekte å tenke på mamma. Hva ville det hjelpe ved å tenke på henne, det gjorde meg bare trist og ville ikke bringe henne tilbake, fortalte han i 2017.

LES OGSÅ: - Charles var Dianas store kjærlighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer