Hertuginne Kate

Brukte skjult symbolikk

Hertuginne Kate viste sin støtte til Ukrania med en helt spesiell detalj.

SYMBOLSK SMYKKE: Da prins William og hertuginne Kate deltok på Commonwealth-gudstjenesten i Westminister Abbey, valgte Kate smykker som på symbolsk vis sendte støtte til Ukraina. Foto: Daniel Leal/WPA Pool/Shutterstock
SYMBOLSK SMYKKE: Da prins William og hertuginne Kate deltok på Commonwealth-gudstjenesten i Westminister Abbey, valgte Kate smykker som på symbolsk vis sendte støtte til Ukraina. Foto: Daniel Leal/WPA Pool/Shutterstock Vis mer
Publisert

Hertuginne Kate (40) er kjent for sin upåklagelig stil, og overbeviste nok en gang da hun dukket opp i blått på den tradisjonsrike Commonwealth-gudstjenesten i Westminister Abbey.

Hun var for anledningen kledd i en elegant kåpekjole fra en av hennes favorittdesignere, Catherine Walker, med matchende pillebokshatt fra Sean Barrett.

Prikken over i-en var det vakre diamant- og safirkjedet hun hadde rundt halsen, som viser seg at neppe var et tilfeldig valgt.

Kate brukte nemlig smykket første gang i 2020 da hun og prins William (39) møtte den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyy (44) og hans kone Olena (44).

Skjult symbolikk

Det er ikke bekreftet fra det britiske hoffet at hertuginnen valgte å bruke kjedet bevisst som markering i solidaritet med Ukraina, men det er heller ikke ulikt henne å bruke smykker og klær med skjult mening på denne måten.

De kongelige viser gjerne sin takknemlighet eller sin støtte nettopp med smykker, klær, gaver og farger, som for eksempel da dronning Sonja (84) var kledd i de ukrainske fargene blå og gul under Holmenkollsøndagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer