Dronning Margrethe:

Brukte ellevill sum på tre helikopterturer

Dronning Margrethes tre reiser med Forsvarets helikoptre kostet 700 000 norske kroner.

DRØY SUM: Dronning Margrethes tre reiser med det danske Forsvarets helikoptre kostet opp mot 700 000 norske kroner . Foto: NTB Scanpix
DRØY SUM: Dronning Margrethes tre reiser med det danske Forsvarets helikoptre kostet opp mot 700 000 norske kroner . Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at kongelige ikke reiser sammen med oss «vanlige dødelige». Både her til lands og i andre europeiske kongehus, benytter medlemmene av kongefamilien private transportmidler.

Nå har det kommet frem at danske dronning Margrethe (79) tok seg friheten til å benytte forsvarets helikoptre som transportmiddel i februar. Det ble ikke billig, ifølge Ekstra Bladet.

Den danske avisen skriver at dronningen benyttet seg av Forsvarets helikoptre til tre reiser i februar, henholdsvis 5., 8., og 11. februar.

Alt i alt kostet Margrethes helikopterturer godt over en halv million danske kroner, noe som tilsvarer rundt 700 000 norske kroner. Det viser tallene fra Forsvaret som er fremlagt av avisen. De høye utgiftene skal ha gått til å dekke bensin, ruteavgifter, start- og landingsavgifter, samt vedlikehold, ifølge avisen.

Skyhøy regning

Videre skriver avisen at den ene helikopterturen fra Fredensborg slott til Sønderborg og tilbake igjen, den 5. februar, alene kostet over 200 000 danske kroner.

Bakgrunnen for den overprisede flyreisen var at dronning Margrethe skulle være til stede under åpningen av et nytt sykehus i Sønderborg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer