GJENBRUK: Kronprinsesse Mette-Marit dukket i oktober i fjor opp i denne røde kjolen under kronprinsbryllupet i Luxembourg. Nå har kronprinsessen tatt kjolen i bruk i igjen på de helt ferske bildene av kronprinsparet tatt i forbindelse med deres 40-års Foto: Kongehuset.no/All over press
GJENBRUK: Kronprinsesse Mette-Marit dukket i oktober i fjor opp i denne røde kjolen under kronprinsbryllupet i Luxembourg. Nå har kronprinsessen tatt kjolen i bruk i igjen på de helt ferske bildene av kronprinsparet tatt i forbindelse med deres 40-års Foto: Kongehuset.no/All over pressVis mer

Brukte «bryllupskjolen» om igjen

Kronprinsessen valgte en av sine favorittkjoler da hun skulle fotograferes i forbindelse med 40-årsdagen sin.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit stjal showet under kronprinsbryllupet i Luxembourg i oktober i 2012, da hun dukket opp i et spesialsydd mesterverk av en kjole signert hennes gode venn Peter Dundas for Pucci. Moteskribenter verden over var fra seg av begeistring!

Nå har kronprinsessen tatt kjolen i bruk i igjen. På de helt ferske bildene av kronprinsparet tatt i forbindelse med deres 40-årsdager i sommer, viser hun om mulig en enda større glød enn sist. Denne gangen hjemme på Skaugum - uten diadem og med utslåtte prinsessekrøller 

Mette-Marit har fått mye kritikk for sine dyre kreasjoner, og har nok tenkt godt i gjennom hvilke klær hun skulle ha på seg på de nye bildene. Hun valgte å gå for gjenbruk fra topp til tå.

Den røde kjolen fra Pucci understreker dessuten kronprinsessens miljøengasjement. Ikke fordi hun bruker den om igjen, men fordi den er laget av økologisk silke og resirkulerte glassperler. Kreasjonen er faktisk et resultat av en  utfordring fra motebloggeren Livia Firth , som er gift med Oscar-vinneren Colin Firth.

Siden 2009 har Livia utfordret kjendiser til å bære miljøvennlig mote på den røde løperen gjennom sin Green Carpet Challenge .

– Vi er veldig glade over vår første kongelige utfordring, skrev Firth på sin blogg hos Vogue da Mette-Marit dukket opp i denne kjolen i Luxembourg.

Se alle de nye bildene av kronprinsparet og deres barn i tirsdagens utgave av Se og Hør!

LES OGSÅ: Mette-Marit smykker seg med norsk design