Brukes som forbilde for anorektikere

Bilder av sylslanke hertuginne Kate misbrukes på slankenettsider.

SYLSLANK: Hertuginne Kate har alltid hatt en slank figur, men de siste månedene er hun virkelig blitt sylslank. Det får spekulative slankenettsteder til å bruke manipulerte bilder av henne som «thinspiration». Her deltar hun på en seremoni utenfor r Foto: All Over Press
SYLSLANK: Hertuginne Kate har alltid hatt en slank figur, men de siste månedene er hun virkelig blitt sylslank. Det får spekulative slankenettsteder til å bruke manipulerte bilder av henne som «thinspiration». Her deltar hun på en seremoni utenfor r Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Hertuginne Catherine av Cambridge (29), fortsatt best kjent som Kate, er for tiden på reise i Canada sammen med ektemannen prins William.

Samtidig blir den sjarmerende hertuginnen misbrukt på internett. Ifølge DailyStar har nettsider som oppfordrer unge kvinner til å sulte seg for å bli tynne, begynt å bruke bilder av 29-åringen for å promotere spiseforstyrrelser.

Denne nyheten vil sikkert komme til å sjokkere de nygifte, da prins Williams avdøde mor Lady Diana slet med bulimi i en årrekke.

Kate har de siste månedene fått mye oppmerksomhet for sin sylslanke figur, men ifølge DailyStar manipulerer slankenettstedene bildene av henne så hun skal se enda tynnere ut.

Både bilder fra offentliggjøringen av forlovelsen, bryllupsdagen og bilder av hertuginnen i bikini skal angivelig bli brukt for å oppmuntre ungjenter til å «gjøre seg selv tynne». Bildene av Kate skal altså fungere som en såkalt «thinspiration» - «et positivt hjelpemiddel til å nå de slankemålene man har, en slags muse som skal hjelpe en med å fokusere på slankingen».

DailyStar vil ikke identifisere noen av de spekulative nettsidene, men gjengir likevel noen av de urovekkende kommentarene som bildene av Kate har fått.

«Virkelig en super inspirasjon. Jeg elsker Kate Middleton» skriver en tenåringsjente som kaller seg WannaBsize2.

«Fantastisk inspirasjon! Jeg forguder Kate» skriver en annen leser kalt Joystickjunkiee.


Det britiske kongehuset har ikke ønsket å kommentere saken, men ifølge bt.dk gikk Kate Middleton selv på en proteinrik diett i forkant av bryllupet. Det har altså ikke vært snakk om å sette hertuginnen på noen kontroversiell eller usunn diett.

- Det er mulig å være både slank og sunn, og det er mulig å være alvorlig under- eller overvektig som en følge av helt andre medisinske årsaker. Flere kjente personer har uttalt hvor opprørende det er å finne ut at bilder av dem misbrukes og manipuleres, sier Susan Ringwood i B-eat, en britisk støtteorganisasjon for personer med spiseforstyrrelser, til DailyStar.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: De sover på separate rom  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer