Meghan Markles brudekjole:

Brudekjolens helt spesielle detalj

Endelig fikk folket se den strengt hemmelige brudekjolen til prins Harrys brud.

VISTE FREM KJOLEN: Meghan Markles brudekjole kom til sin rett da hu8n og prins Harry ble viet i kapellet ved Windsor slott lørdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix
VISTE FREM KJOLEN: Meghan Markles brudekjole kom til sin rett da hu8n og prins Harry ble viet i kapellet ved Windsor slott lørdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forkant av bryllupet mellom prins Harry (33) og Meghan Markle (36) har spesielt brudens familie - og forvirringen om hvem som skulle føre henne opp kirkegulvet - fått mye oppmerksomhet.

Andre detaljer har naturlig nok havnet litt i bakgrunnen, men én ting har folk likevel vært svært spente på å få se i forkant av den store dagen:

Hva slags brudekjole Meghan Markle kom til å være iført når hun ga prins Harry sitt «ja» og med dét ble tildelt tittelen hertuginne av Sussex.

GÅR OPP KIRKEGULVET: Meghan Markle ankommer kirken i Windsor-slottet. Video: AP Vis mer

Og på vei inn i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London fikk den store folkemengden og de mange millioner som følger bryllupet via tv-skjermen, endelig se Markles brudekjole.

LES ALT OM BRYLLUPET HER!

HER ER BRUDEN. Meghan Markle på vei inn til vielsen i sin kjole fra det franske motehuset Givenchy - men designet av britiske Clare Waight Keller. Foto: NTB scanpix
HER ER BRUDEN. Meghan Markle på vei inn til vielsen i sin kjole fra det franske motehuset Givenchy - men designet av britiske Clare Waight Keller. Foto: NTB scanpix Vis mer
HÅND I HÅND: Prins Harry og Meghan Markle i St. George's kapell. Foto: NTB scanpix
HÅND I HÅND: Prins Harry og Meghan Markle i St. George's kapell. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det ser ut som en Mette-Marit-aktig kjole i sin enkelhet. Fantastisk vakkert, sier moteekspert Marianne Jemtegård i Se og Hørs livesending om bryllupet.

Spesiell slør-detalj

Britiske Clare Waight Keller, ved det franske motehuset Givenchy, har designet kjolen. Hun ble i fjor den første kvinnelige kunstneriske ansvarlige hos Givenchy. Det er Kensington Palace som melder dette.

Det er også kommet frem at det lange, vakre brudesløret har en noe spesiell historie.

SYMBOLSK SLØR: Meghan Markles lange slør har en spesiell historie, avslører Kensington Palace. Foto: NTB scanpix
SYMBOLSK SLØR: Meghan Markles lange slør har en spesiell historie, avslører Kensington Palace. Foto: NTB scanpix Vis mer
STILREN: Meghan Markle gikk for en svært enkel brudekjole som minnet om brudekjolene til både kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Victoria. Foto: NTB scanpix
STILREN: Meghan Markle gikk for en svært enkel brudekjole som minnet om brudekjolene til både kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Victoria. Foto: NTB scanpix Vis mer

Meghan Markle ønsket nemlig at alle de 53 landene i det britiske samveldet skulle være representert under seremonien. Det ble løst ved at Waight Keller designet et slør med blomsterbroderier som representerer den særegne floraen i alle disse landene.

Fremover skal Meghan som kjent jobbe med ungdom i Samveldet av nasjoner.

MEGHAN OG HARRY: Se de første glimtene av brudekjolen til Meghan Markle. Video: AP Vis mer

Fikk et lite glimt

Allerede på vei til kirken fikk man imidlertid så vidt skimte kjolen til bruden.

Meghan Markle ble nemlig filmet mens hun kjørte til vielsen fra Cliveden House Hotel, med moren Dora Ragland ved sin side.

Bruden hadde på seg slør og en glitrende tiara, lånt av dronning Elizabeth. Der kom det også frem at hun har gått for en hvit kjole som tilsynelatende er noe utringet ved skuldrene.

FØRSTE GLIMT: Meghan Markle smilte og vinket på vei til kapellet i Windsor lørdag. Foto: NTB scanpix
FØRSTE GLIMT: Meghan Markle smilte og vinket på vei til kapellet i Windsor lørdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
VAKKER: Meghan Markle gikk for en enkel brudekjole, samt et langt slør og en lånt tiara fra dronning Elizabeth. Her med moren Doria Ragland på vei til vielsen. Foto: NTB scanpix
VAKKER: Meghan Markle gikk for en enkel brudekjole, samt et langt slør og en lånt tiara fra dronning Elizabeth. Her med moren Doria Ragland på vei til vielsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stort hemmelighold

I forkant av bryllupet har designeren av brudekjolen blitt holdt strengt hemmelig.

Da hun forlovet seg, ble Markle fotografert i en 500 000-kroners kjole fra britiske Ralph & Russo, et merke som mange har spekulert i som aktuelt for brudekjolen også.

Spørsmålet har vært hvorvidt amerikanske Markle velger britisk eller amerikansk design. Da hertuginne Kate giftet seg i 2011, var det i en kreasjon fra britiske Alexander McQueen signert Sarah Burton.

Så sent som dagen før bryllupet ble britiske Stella McCartney nevnt som en potensiell kandidat til å ha designet brudekjolen, skriver New York Post.

- Stella passer perfekt for Meghan, hun bruker organiske stoffer og hun har samme etos og moral som Meghan. Stilen hennes er veldig diskret, kjolene hennes er veldig stilrene, veldig Meghan - og de er venner, sier den britiske brudekjoledesigneren Caroline Castigliano til New York Post.

Ulike bettingsider på nettet har selvsagt også skodd seg på de mange spekulasjonene rundt Markles brudekjole.

Ifølge magasinet Town & Country har designere som Erdem og Roland Mouret vært blant bettingfavorittene, sammen med Jenny Packham - en av hertuginne Kates yngdlingsdesignere - og ovennevnte Alexander McQueen.

Tabloidavisen Daily Mail har også omtalt en rekke bettingfavoritter, deriblant Oscar de la Renta, Victoria Beckham og Burberry.

Dronningen fikk se kjolen

Ifølge Town & Country har dronning Elizabeth (92) fått se kjolen til Meghan Markle før vielsen, muligens for å gi den en siste godkjenning.

Den amerikanske hoffreporteren Omid Scobie skrev på Twitter for en drøy uke siden at brudekjolen til Markle var fiks ferdig og ble oppbevart trygt - formodentlig bak stengte dører - inne på Windsor Castle i forkant av bryllupsdagen.

En kongelig brud som imidlertid fikk oppleve at ikke alt var som det skulle med kjolen på selveste bryllupsdagen, var prinsesse Madeleine av Sverige (35).

Hun giftet seg med amerikanske Chris O'Neill (43) i 2013, og i en SVT-dokumentar som ble vist på tv i Sverige nylig, røpet hun følgende drama:

- Jeg hørte at klokkene begynte å ringe og jeg står der i kjolen - og den var altfor stor.

I dokumentaren, som omhandlet kongelige brudekjoler, får man høre at kjolens berømte designer, Valentino Garavani, hadde med seg syersker som måtte sy om kjolen på stedet for å redde situasjonen.

- De sprang rundt oss som små mus og sydde sammen hele kjolen. Pappa sto tålmodig ved dørterskelen. Det ble OK i siste sekund, men det ble litt nervøst når klokkene ringte og de fortsatt sydde på kjolen, forklarte Madeleine.

LES OGSÅ: Her er alle kjendisgjestene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer