Brøt loven for åpent kamera

Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit får refs etter NRK-dokumentar.

FÅR KRITIKK: - Beltebruk er en viktig livredder i trafikken. Hadde alle brukt bilbelte, hadde vi spart mellom 30 og 40 liv i trafikken hvert år. Uansett om du er konge eller statsminister så skal du bruke bilbelte, sier direktør i Trygg Trafikk, Kari  Foto: Scanpix
FÅR KRITIKK: - Beltebruk er en viktig livredder i trafikken. Hadde alle brukt bilbelte, hadde vi spart mellom 30 og 40 liv i trafikken hvert år. Uansett om du er konge eller statsminister så skal du bruke bilbelte, sier direktør i Trygg Trafikk, Kari Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I den andre delen av NRK-dokumentaren om Mette-Marit (38) ble den norske kronprinsessen og dronning Sonja (74) søndag kveld vist uten bilbelter under en kjøretur fra Grünerløkka i Oslo. Nå reagerer flere trafikkeksperter på det kongelige lovbruddet, skriver VG.

- Beltebruk er en viktig livredder i trafikken. Hadde alle brukt bilbelte, hadde vi spart mellom 30 og 40 liv i trafikken hvert år. Uansett om du er konge eller statsminister så skal du bruke bilbelte, sier direktør i Trygg Trafikk, Kari Sandberg, til avisen.

Ifølge norsk lov skal alle som sitter i seteplasser bruke bilbelte. Gebyret man må betale hvis man unnlater dette og blir tatt er på 1500 kroner.

Slottets kommunikasjonssjef, Marianne Hagen, mener imidlertid at bilbeltetabben kan forklares.

- Grunnen til at kronprinsessen ikke har på seg bilbelte, er fordi hun har på seg en mikrofon. Hadde hun brukt bilbeltet, hadde det ødelagt for lyden. Jeg innser at det ikke er en god grunn, sier Marianne Hagen til VG. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kongen misunner Mette-Marit  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer