Prinsesse Eugenie:

Brøt kongelig tradisjon

Prinsessen ble mamma for første gang tidligere denne uken.

BRØT TRADISJON: Da prinsesse Eugenie ble mor for første gang tidligere denne uka, skjedde annonseringen på en litt utradisjonell måte. Foto: Beretta Sims / Shutterstock / NTB
BRØT TRADISJON: Da prinsesse Eugenie ble mor for første gang tidligere denne uka, skjedde annonseringen på en litt utradisjonell måte. Foto: Beretta Sims / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uken kom gladnyheten om at prinsesse Eugenie (30) og ektemannen Jack Brooksbank (35) hadde fått sitt første barn sammen.

Det avslørte de nybakte foreldrene blant annet på Instagram. Den lille gutten, som det foreløpig ikke er kjent hva heter, kom til verden rett før klokken ni, lokal tid, på Portland sykehus.

Til bildet, som var av tre hender - to voksne og en baby - skrev de kort og godt tre blå hjerter.

Måten de valgte å dele nyheten på har imidlertid vekket oppsikt, fordi de rett og slett brøt en årelang kongelig tradisjon.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Kongelig tradisjon

Det er nemlig ikke veldig vanlig at kongelige deler en slik nyhet på sosiale medier. Prinsesse Diana sto på trappene utenfor sykehuset St Mary's i London med både prins Harry og prins William. Hertuginne Kate sto på samme sted med sine tre barn: George, Charlotte og Louis.

SYKEHUSTRAPPER: Det er tradisjon at de ferske kongelige mødrene står utenfor St Marys sykehus i London. Her er prinsesse Diana med prins William i 1982. Foto: Jorgensen/Carraro/Young/REX/NTB
SYKEHUSTRAPPER: Det er tradisjon at de ferske kongelige mødrene står utenfor St Marys sykehus i London. Her er prinsesse Diana med prins William i 1982. Foto: Jorgensen/Carraro/Young/REX/NTB Vis mer
TRADISJON: Hertuginne fulgte i Dianas fotspor med alle sine tre barn. Her avbildet på trappene med nyfødte prins George og prins William i 2013. Foto: Beretta/Sims/REX/NTB
TRADISJON: Hertuginne fulgte i Dianas fotspor med alle sine tre barn. Her avbildet på trappene med nyfødte prins George og prins William i 2013. Foto: Beretta/Sims/REX/NTB Vis mer

I tillegg er det flere som har bitt seg merke i tidspunktet nyheten ble delt på. Innleggene ble nemlig lagt ut hele åtte timer etter fødselen. Tradisjonelt har det ikke tatt mer enn noen få timer før de kongelige babynyhetene har nådd verden.

Ifølge Cosmopolitan er dette et svært moderne valg av prinsessen, og står i stil med måten hun annonserte graviditeten sin på - nemlig på en mer personlig måte.

Også den nyheten delte hun på Instagram, med et bilde av to små barnetøfler.

«Jack og jeg gleder oss til tidlig 2021», skrev hun til bildet i september.

Det skal for øvrig nevnes at det britiske kongehuset har bekreftet begge nyhetene på sine egne kanaler.

Navnespekulasjoner

Som nevnt er det fremdeles ukjent hva den lille gutten skal hete. Det er imidlertid ikke mangel på spekulasjoner - som ved de fleste kongelige fødsler.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte denne uken at prinsessen, som er dronning Elizabeths (94) barnebarn, står ganske fritt til å velge navn.

- Hennes barn er langt ut i arverekken til den britiske tronen. Hennes kusine, Zara Tindall, prinsesse Annes datter, har jo for eksempel ikke valgt spesielt kongelige navn på barna sine, Mia og Lena, sa Vagle.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Hun forklarte videre at ulike bettingselskaper likevel har troen på mer tradisjonelle navn, hvor Arthur ligger på topp, i tillegg til James, Frederick, Edward og Albert.

- Jeg har sett noen som tror hun vil kalle sønnen opp etter sin kjære bestefar, prins Philip, sa Vagle.

Sistnevnte prins fyller 100 år i år, og Vagle tror oppkalling ville vært en fin hyllest av ham nettopp dette året.

Godt gift

Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank har vært et par i ti år, og giftet seg i oktober 2018. Det kongelige bryllupet bød selvsagt på celebre gjester - og en overdådig bryllupskjole.

I en hvit kreasjon designet av britiske Peter Pilotto og Christopher De Vos, et merke som ble etablert i London i 2007, fikk prinsesse Eugenie sitt ja den 12. oktober i 2018.

TEKNISK KRØLL: Det gikk galt for dronningen av Storbritannia under et digitalt møte. Vis mer

Tiaraen, som for anledningen var lånt bort av bestemoren, dronning Elizabeth, ble laget allerede i 1919. Den er utsmykket med smaragder og diamanter.

De to feiret tiårsjubileum som par i april i fjor, og i den anledning kom hun med denne uttalelsen:

«Jack og jeg feirer ti år sammen i dag, og vi er heldige som har hverandre gjennom denne tiden», skrev hun innledningsvis til to private bilder av dem på Instagram i april.

LES OGSÅ: Avslører drama rundt bryllupsdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer