BRØT MED TRADISJON: Bryllupsnatten til Kate og William ble av den uvanlige sorten, i alle fall når det gjelder kongelige. Foto: NTB Scanpix
BRØT MED TRADISJON: Bryllupsnatten til Kate og William ble av den uvanlige sorten, i alle fall når det gjelder kongelige. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Kate og prins William:

Brøt kongelig tradisjon på bryllupsnatten

Også de noe mer «erfarne» kongelige har brutt med tradisjoner i sin tid.

Publisert

De siste månedene har alles øyne vært på hertuginne Meghan (36), etter at hun i mai giftet seg med prins Harry (33) - og dermed ble et offisielt medlem av den britiske kongefamilien.

Som kongelig er det en rekke regler og tradisjoner som skal følges, og som fersk hertuginne blir det fort lagt merke til når ikke alt går etter planen.

Men det er ikke bare Meghan som har brutt med kongelige tradisjoner. Nå er det nemlig blitt kjent at svigerinnen Kate (36) og prins William (36) brøt en viktig royal regel allerede på bryllupsnatten.

ERFARNE: Kate og William har i flere år vært hertugpar, men duoen har ikke alltid fulgt kongelige tradisjoner. Foto: NTB Scanpix
ERFARNE: Kate og William har i flere år vært hertugpar, men duoen har ikke alltid fulgt kongelige tradisjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Britiske Express melder at det er tradisjon for nygifte å umiddelbart reise på bryllupsreise etter bryllupsfesten.

Kate og William derimot, skal ha valgt å tilbringe en natt på Buckingham Palace, før de ti dager senere dro avgårde til North Island for å nyte hvetebrødsdagene.

Årsaken til utsettelsen av bryllupsreisen skal ha vært at prins William måtte tilbake på jobb kort tid etter bryllupet, da han på den tiden jobbet som pilot.

Utelot lovnad

Det var i 2011 at Kate og William ga hverandre sitt «ja» i Westminister Abbey.

Ettersom britene er et konservativt folkeslag, var det mange som satte pris på at hertuginnen gikk for en klassisk stil på brudekjolen, som var designet av Sarah Burton. Allikevel var det ikke alt som var erkebritisk på bryllupsdagen.

Kate gjorde nemlig som sin avdøde svigermor, og valgte å utelate lovnaden om å adlyde ektemannen. Hun lovet å elske og ære, men ikke å adlyde.

Duoen valgte med andre ord å «ikke adlyde» to ganger den dagen, da de også valgte å se bort fra tradisjonen med å reise bort umiddelbart etter bryllupet.

Saken fortsetter under bildet.

NYGIFT: I 2011 kjørte Kate og William med hest og kjerre gjennom Londons gater. Foto: NTB Scanpix
NYGIFT: I 2011 kjørte Kate og William med hest og kjerre gjennom Londons gater. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter at William og Kate hadde blitt erklært for rette ektefolk, ble de møtt av tusener av jublende mennesker utenfor kirken. Sammen kjørte de med hest og åpen vogn til Buckingham Palace, der de tilbragte natten.

Bryter flyskikk

Det er imidlertid ikke bare på bryllupsnatten at Kate og William brøt med kongelige skikker.

De har ved flere anledninger også valgt å se bort fra den gamle skikken om at man ikke skal være flere tronarvinger ombord i samme fly.

Med kongelige obligasjoner er man nødt til å reise en del, og turer til samtlige av verdens kontinenter er nærmest rutine for medlemmer av kongefamilier rundt om i hele verden.

Fra gammelt av ble det bestemt at flere tronarvinger ikke kan reise med samme fly, i frykt for at flyet skal styrte. Denne skikken bryter Kate og William til stadighet, da de alltid flyr sammen med sine barn.

Ifølge BBC måtte prins William spørre dronning Elizabeth da han ønsket å ta med seg nyfødte prins George til New Zealand og Australia i 2013.

Saken fortsetter nedenfor.

BRØT FLYSKIKK: I 2013 reiste Kate og William til New Zealand med arvesønnen George. Foto: NTB Scanpix
BRØT FLYSKIKK: I 2013 reiste Kate og William til New Zealand med arvesønnen George. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, fortalte i april at kongelige flyrutiner ikke er noe nytt, og at reglene er der for en grunn.

- Årsaken til at de ikke skal reise sammen på fly, er jo at arverekken potensielt sett kan falle om flyet styrer. Dersom hele familien skal reise et sted sammen, for eksempel til et arrangement eller på ferie, prøver de etter beste evne å få tak i forskjellige fly, sier han og fortsetter:

- Det er en slags forsikring. Det hadde jo vært en tragedie om kongefamilien omkom i en flyulykke, men det hadde også vært en katastrofe for monarkiet. Men det er høyst usannsynlig, de flyr jo ikke sammen, forklarer han.

LES OGSÅ: Har fått nok av Meghans far

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer