Prinsesse Sofia:

Brøt kongelig etikette

- Tror vi kan si at den «regelen» har gått ut på dato for lengst, sier Se og Hørs kongehusekspert.

BRYTER ETIKETTE: Prinsesse Sofia får oppmerksomhet for antrekket sitt. Foto: SPA/Danapress/NTB
BRYTER ETIKETTE: Prinsesse Sofia får oppmerksomhet for antrekket sitt. Foto: SPA/Danapress/NTB Vis mer
Publisert

Det hører med det å være kongelig å bli omtalt i mediene, på både godt og vondt. For eksempel er det nye overskrifter om prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) nesten daglig. Også vår egen prinsesse Märtha Louise (51) og hennes forlovede Durek Verrett (47) vekker oppsikt fra tid til annen.

Våre svenske naboer slipper heller ikke unna oppmerksomheten. Nå er det prinsesse Sofia (37) som får artikler skrevet om seg, etter tirsdagens gallamiddag på det svenske slottet.

Den svenske skjønnheten skal nemlig ha brutt med kongelig etikette under statsbesøket til nederlandske kong Willem-Alexander (55) og dronning Maxima (51). Svensk Damtidning omtalte saken først.

AVBRYTER: Denne uken vandret kong Charles gjennom gatene i Øst-London, da et barn avbrøyt hans kongelige høyhet for å stille følgende spørsmål. Video: Twitter/SkyRhiannon. Vis mer

Bare skuldre

Det skal ha vært hele 139 gjester til stede under gallamiddagen på Stockholms slott, og prinsesse Sofia var åpenbart en selvskreven gjest. Hun skal imidlertid ha brutt med kongelig etikette.

ORDENSBÅND: Kronprinsesse Victorias ordensbånd ligger over kjolen mens prinsesse Sofias bånd ligger over den bare skulderen hennes. Foto: Robin Utrecht/Shutterstock
ORDENSBÅND: Kronprinsesse Victorias ordensbånd ligger over kjolen mens prinsesse Sofias bånd ligger over den bare skulderen hennes. Foto: Robin Utrecht/Shutterstock Vis mer

Både kronprinsesse Victoria (45) og dronning Maxima var antrukket i vakre kjoler med èn bar skulder - prinsesse Sofia var den eneste som hadde begge skuldrene bare.

Det medførte at prinsesse Sofia bar ordensbåndet sitt på bar hud, noe som ifølge etiketten ikke er greit.

Hun er riktig nok ikke den første kongelige i Sverige som har båret ordensbånd på bar hud, ifølge etikettekspert Mats Danielsson.

– Magdalena Ribbing sa en gang i tiden at ordensbånd ikke skal bæres på bar hud, og sånn er det jo egentlig. Men samtidig har vi en kronprinsesse som ved flere nobelfester har båret ordensbåndet på bar hud, sier han til Svensk Damtidning.

UTRADISJONELL: Kong Charles III skaper nok en gang overskrifter, denne gangen etter sitt møte med Strobritannias statsminister Liz Truss. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Takk og pris endrer tidene seg!

Også Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har kommentert prinsesse Sofias etikettebrudd.

- Gammel tradisjon sier visstnok at man ikke skal bære ordensbånd på bar hud, men heldigvis og takk og pris endrer tidene seg! Sofia ser helt strålende ut, sier hun og fortsetter:

- Jeg mener det ikke er noe å utsette på antrekket. Hun er for øvrig slett ikke den første som bærer ordensbånd på bar hud, så tror vi kan si at den «regelen» har gått ut på dato for lengst.

Danielsson sier også til Svensk Damtidning at dette er «innafor».

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle, skal være med på «Big Brother VIP - Australia». Der sier han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

- Man kan nok si at dette er akseptert. Tidene forandrer seg. Men om man skal være skikkelig pirkete etter gammel etikette, så skal det ikke bæres på bar hud.

LES OGSÅ: - Litt sommerfugler i magen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer