Prins Harry og prins William:

- Broren responderte ikke

Kroppsspråket under prinsebrødrenes gjenforening har blitt nøye analysert.

KONFLIKT: Stemningen mellom prins Harry og prins William har kjølnet mye over årene. Her er brødrene avbildet forrige uke, under avdukingen av ny prinsesse Diana-statue. Foto: Dominic Lipinski/ AP/ NTB
KONFLIKT: Stemningen mellom prins Harry og prins William har kjølnet mye over årene. Her er brødrene avbildet forrige uke, under avdukingen av ny prinsesse Diana-statue. Foto: Dominic Lipinski/ AP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (36) var forrige uke tilbake i Storbritannia, i anledning avdukingen av en ny statue av hans mor, prinsesse Diana, som skulle fylt 60 år.

Avdukingen var det Harry selv som sto for, sammen med prins William (39). Det var knyttet stor spenning til møtet mellom de to brødrene, som over en lengre periode skal ha hatt et betent forhold.

Forholdet skal ha kjølnet ytterligere etter prins Harry og hertuginne Meghans (39) omstridte Oprah-intervju tidligere i år, der de blant annet gikk hardt ut mot det britiske kongehuset.

Derfor var det nok flere som kastet et ekstra blikk på bildene av prinsebrødrene forrige uke, for å se etter tegn på konflikt eller forsoning.

Det har også kroppsspråk-ekspert Blanca Cobb gjort, ifølge Us Weekly.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Mer avslappet enn storebror

Overfor magasinet sier Cobb at hun opplever en vesentlig forskjell mellom de to prinsene, spesielt hva gjelder hvem som er mer engasjert.

- Når Harry faktisk snudde seg med føttene i retning sin bror, så responderte ikke broren med å snu seg mot Harry. Han var mer innesluttet og engasjerte seg mindre med broren, og, etter min mening, forsøkte Harry flere ganger å engasjere seg (i prins William, journ.anm.), sier hun til Us Weekly.

STORT SMIL: Prins Harry vendte seg flere ganger mot prins William. Foto: Yui Mok/ AP/ NTB
STORT SMIL: Prins Harry vendte seg flere ganger mot prins William. Foto: Yui Mok/ AP/ NTB Vis mer

Videre la Cobb merke til at Harry virket mye mer avslappet enn William, og skal ha sett flere ganger mot storebroren enn William skal ha sett på Harry.

- Det så man blant annet ved at Harry flere ganger faktisk gikk bort til broren da han sto og snakket med andre, fortsetter hun.

Ett øyeblikk skilte seg ut

Til tross for at Harry tilsynelatende, ifølge Cobb, tok mer initiativ til kontakt enn William, skal det også ha vært et øyeblikk der prinsebrødrene så sammensveiset ut.

GODT HUMØR: Ved første øyekast var det god stemning mellom prinsebrødrene. Foto: Dominic Lipinski/ AFP/ NTB
GODT HUMØR: Ved første øyekast var det god stemning mellom prinsebrødrene. Foto: Dominic Lipinski/ AFP/ NTB Vis mer

Cobb forteller nemlig at prinsene virket å være synkroniserte da de først ankom avdukingen. Dette mener hun er et tegn på at brødrene fremdeles har et tett bånd, i hvert fall emosjonelt.

- Når du er emosjonelt tilknyttet noen, kan du se slik synkronisering. Men det var faktisk den eneste gangen jeg så det. Under resten av klippet jeg så, var de mer separerte. De var fremdeles på samme sted, men de gjorde sine egne ting med veldig begrenset kontakt, utdyper hun.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

60-årsdag

Som nevnt var det avdukingen av Dianas statue som forente de britiske prinsebrødrene. Diana, som døde i en tragisk bilulykke i Paris i 1997, skulle samme dag ha fylt 60 år.

Avdukingen skjedde på Kensington Palace, og i den anledning slapp prins Harry og prins William en felles uttalelse:

- I dag, på det som ville vært vår mors 60-årsdag, husker vi hennes kjærlighet, styrke og karakter - kvaliteter som gjorde henne til en kraft for det gode rundt om i verden, og som endret utallige liv til det bedre. Vi skulle ønske hun fremdeles var med oss hver dag, og håper at denne statuen vil bli sett på som et evig symbol på livet og arven hennes, sa brødrene i uttalelsen.

Avdukingen har vært et tema siden 2017, men ekstra spennende ble det nok for den rojale fansen i og med at brødrene skulle gjenforenes for første gang etter prins Philips begravelse i april.

Dette er andre gang de har møttes offentlig siden Oprah-intervjuet i mars, som ikke akkurat gjorde William noe mer imponert over lillebroren.

LES OGSÅ: - Har termin snart

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer