«The Crown»:

Bråk om dødsulykken: - Tråkker over en grense

Det skal ha oppstått interne konflikter rundt den nye sesongen.

BRÅK: Flere innad i «The Crown»-innspillingen skal være misfornøyde med at omstendighetene rundt Dianas død skal vises. Foto: Hans Deryk / AP Photo / NTB
BRÅK: Flere innad i «The Crown»-innspillingen skal være misfornøyde med at omstendighetene rundt Dianas død skal vises. Foto: Hans Deryk / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Diana, den tidligere prinsessen av Wales, var på 80- og 90-tallet en av verdens mest omtalte kvinner. Det er hun for øvrig fremdeles den dag i dag. Som en nøkkelperson i den britiske kongefamilien, var prinsessen også en av de mest fotograferte kvinnene i verden.

Det er likevel den tragiske ulykken i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris i 1997 som har bitt seg fast i minnet, etter det som sies å være en av verdens mest kjente bilulykker.

I bilen satt Diana, kjæresten Dodi Al-Fayed, sjåføren Henri Paul og sikkerhetsvakten Trevor Rees-Jones. Dodi og Henri døde øyeblikkelig. Trevor ble hardt skadet.

Diana blir fraktet til sykehuset la Salpêtrière, og bekreftes død 31. august klokken 04.00 - 36 år gammel.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Dokumentaren blir sendt på Channel 4 6. august. Video: Channel 4 Vis mer

Det er ingen tvil om at dødsulykken har satt sine spor, ikke minst hos de to sønnene hennes, William og Harry. Når kongehusdramaet «The Crown» nå spilles inn, er det derfor naturlig at ulykken vil være en del av historien.

Det er det imidlertid ikke alle som er like fornøyde med.

- Ubehagelig

Innspillingen av den nye sesongen skal nemlig ha skapt store konflikter internt, forteller en kilde til The Sun. Grunnen er at dødsulykken kommer til å vises.

Sesongen har premiere 9. november, og i serien kommer omstendighetene rundt prinsessens død til å gjenskapes.

STORBRITANNIA: En kongelig vakt så ut til å besvime under dronningens dødsvake i Westminster Hall i London onsdag 14. september. Video: AP / BBC Vis mer

- Å dramatisere Dianas siste timer i Paris føles veldig ubehagelig. Nå har noen medlemmer av innspillingsteamet begynt å protestere mot ideene som har blitt lagt frem, sier kilden til The Sun.

Ifølge kilden har serieskaperne alltid gjort sitt ytterste for at «The Crown» skal være en «fiktiv versjon av de kongeliges historie, fremstilt på en så sensitiv måte som mulig».

- Men i det siste, når hendelsene nærmer seg nåtid, føles det alltid vanskeligere å få til riktig balanse. Noen øyeblikk er fortsatt ferske og opprørende. Det føles som man tråkker over en grense og noen i innspillingsteamet har begynt å heve stemmen om det.

Vises ikke

At dødsulykken trolig kommer til å vises skal ha gått spesielt hardt inn på prins William. Ifølge kilder nær prinsen skal han blant annet ha reagert sterkt på at morens siste timer skal vises for underholdning.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

En talsperson for Netflix forteller imidlertid overfor The Sun at ikke alle detaljer kommer til å være synlige.

«Det eksakte øyeblikket da bilen krasjet kommer ikke til å vises», sier talspersonen.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye av omstendighetene rundt som vil vises.

LES OGSÅ: Slik var Dianas siste timer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer