Sonja og Harald:

Bortreist på hemmelig sted

Slottet vil ikke avsløre hvor kongeparet er - men Se og Hørs konge-ekspert har sine mistanker.

ER DE INVITERT? Kong Harald og dronning Sonja befinner seg for tiden på tur til utlandet. Foto: Annika Byrde / NTB
ER DE INVITERT? Kong Harald og dronning Sonja befinner seg for tiden på tur til utlandet. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 14. november fyller britenes monark kong Charles 75 år.

Ifølge VanityFair skal kongen avholde en privat bursdagsfeiring på Clarence House, hvor kilder nær kongen forteller at feiringen er forbeholdt familie og nære venner - selv om kongens yngste sønn, prins Harry (39), skal glimre med sitt fravær.

- Det har ikke vært noen kontakt angående en invitasjon til Hans Majestets kommende bursdag, kunne en talsperson for Harry nylig fortelle til People.

Hvem som kommer til å være til stede på denne «hemmelige» feiringen, er ukjent for offentligheten, men det er slett ikke utenkelig at det norske kongeparet skal befinne seg på gjestelisten.

Se og Hør kunne i går fortelle at kronprins Haakon (50) er kronprinsregent i kong Haralds (86) fravær denne uken, ettersom kongen befinner seg på en utenlandsreise.

ELEKTRISK STEMNING: Kong Harald får salen til å le under slottsmiddagen for stortingsrepresentantene. Video: NRK Vis mer

Stepper inn for pappa

Under kongehusets offisielle program står kronprins Haakon oppført som kronprinsregent og skal være til stede under Framtidsmøtet 2023 og styremøte i Kronprinsparets Fond. I tillegg til dette stiller han også ved fast audiens mandag og torsdag.

Dette skjer knappe tre uker etter sist gang kronprinsen måtte steppe inn som vikar. I slutten av oktober ble nemlig kongen sykmeldt med koronavirus, og måtte utebli fra oppdrag i en uke.

Befinner seg i utlandet

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, kunne i går bekrefte overfor Se og Hør at kongen uteblir fra ulike oppdrag denne uken, og la til at årsaken til dette, er grunnet en utenlandsreise.

- Hans Majestet kongen er på privat reise utenlands, og kronprinsen er derfor regent, uttalte Varpe til Se og Hør.

SANG: Kong Harald sang med under «God Save the King» i begravelsen til dronning Elizabeth i Westminster Abbey. Vis mer

Selv om Varpe ikke kunne opplyse om hvor kongeparet befinner seg, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle at det ikke er utenkelig at kongeparet har reist til London for å delta på den høytidelige feiringen til kong Charles.

- Det norske kongeparet er gode venner med kong Charles og hans Camilla. De to kongene er jo dessuten i familie! Kong Harald og dronning Sonja er for øyeblikket bortreist, og det er slett ikke utenkelig at de er med feirer den britiske kongen i dag. De er jo årlig på en førjulstur til London, så kanskje de har kombinert det med feiringen av kong Charles i år?, forteller hun.

Sender sine gratulasjoner

Det norske kongehuset også lagt ut sine lykkønskninger til den britiske monarken på sine sosiale medier, hvor de gratulerer kongen med 75-årsdagen.

Innlegget har i skrivende stund fått over tre tusen likerklikk - hvor gratulasjonene til den britiske kongen fortsetter å renne inn.

LES OGSÅ: Letter på sløret: - Det holder lenge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer