Prins Christian:

- Bør ikke få dansk kjæreste

Prins Christian skal ha blitt rådet til å finne seg en kjæreste uten dansk blod.

FRAMTIDIG KONGE: Prins Christian går en helt spesiell framtid i møte. Her med mor kronprinsesse Mary. Foto: Lise Åserud / NTB
FRAMTIDIG KONGE: Prins Christian går en helt spesiell framtid i møte. Her med mor kronprinsesse Mary. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Helt siden han kom til verden for snart 16 år siden, har prins Christian hatt en helt spesiell rolle i Danmark.

Som sønn av kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Mary (49) går han en framtid i møte som de færreste av oss noen gang vil kjenne oss igjen i.

Han er nemlig nummer to i arverekken til den danske tronen, og selv om han tilsynelatende lever et liv på lik linje med andre unge i dag, hviler det utvilsomt et enormt ansvar på de unge skuldrene.

Tidligere denne måneden ble det blant annet kjent at han flytter hjemmefra til høsten for å fortsette skolegangen på kostskolen Herlufsholm Gymnasium i Næstved.

TRONARVINGER: Prins Christian sammen med pappa kronprins Frederik. De skal begge arve den danske tronen en dag etter dronning Margrethe. Foto: Splash News / NTB
TRONARVINGER: Prins Christian sammen med pappa kronprins Frederik. De skal begge arve den danske tronen en dag etter dronning Margrethe. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Utenlandsk kone

Men etter ungdomstid og skolegang venter altså et liv med kongelige plikter, og det kommer ikke helt uten regler. I hvert fall hvis vi skal tro danske Se og Hør.

Nettstedet skriver nemlig denne uka at til og med valg av livspartner påvirkes av «det blå blodet». Kongehuset har selv, ifølge Se og Hør, gjennom tidligere hoffsjefer og kronprins Frederik avslørt at en dansk tronarving ikke bør gifte seg med en danske.

- Du kan ikke ha en dansk kjæreste. En dansk jente har dansk familie, og så sitter det alltid en eller annen onkel Aage på et springbrett i Herning med ti øl og forteller om hvor hyggelig de har det i familien. Det går ikke. Man må ha en utenlandsk jente. Jo lengre vekk, jo bedre, skal tidligere hoffsjef Per Thornit ha fortalt kronprins Frederik før han traff kona Mary.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Bestemmer selv

Kronprinsen skal imidlertid ha kjempet imot rådene på et tidspunkt.

«Når det gjelder mitt liv, ikke minst mitt privatliv, har jeg for lengst besluttet at jeg bestemmer selv hvem som skal være i det eller ei. Det er ingen lov som bestemmer om jeg skal gifte meg «blått» eller med en utlending», skal han ha sagt i boka «En familie og dens dronning» i 1996.

Kronprinsen skal også ha ment at når han en dag traff den rette, ville han velge riktig og ikke forlate en kvinne han elsket eller inngå kompromiss.

«Her tror jeg igjen at skjebnen en dag vil føre meg sammen med nettopp den jenta som er bestemt for meg. Og jeg for henne», sa han videre i boka.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

I 2017 innrømmet imidlertid kronprinsen at han innså tidligere i livet at han trolig aldri ville gifte seg med en danske. Om dette også skjer for hans snart 16 år gamle sønn, gjenstår riktignok å se - men de fleste før Christian i rekka - har giftet seg med utenlandske, skriver Se og Hør.

Det skal også nevnes at det ikke er en lov som tilsier at tronarvingen ikke kan velge en dansk jente.

- Nekter å tro det

Kongehusekspert i norske Se og Hør, Caroline Vagle, forteller til Dagbladet at faktisk ingen av prins Christians forfedre har funnet seg en dansk ektefelle.

- Jeg ser at dette er råd som er kommet i det danske kongehuset, men likevel føler jeg meg ganske sikker på at om prins Christian faller pladask for noen fra Danmark, og mener vedkommende er den eneste rette, får han lov å gifte seg med den utvalgte, sier Vagle, og legger til:

- Jeg nekter å tro at kronprins Frederik vil sette foten ned for sin sønns lykke.

LES OGSÅ: - Følte meg som en sel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer