Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

- Bør holde en lav profil

I kontorversene rundt prinsesse Märtha Louises kommende ektemann, Durek Verrett, må kong Harald opptre både som pappa og regent. Dette mener ekspertene om kongens dilemma.

«KULTURKRASJ» Kong Harald har vært tilbakeholden med å kommentere sin kommende svigersønn Durek Verrett, men har nå gjort det klart at de merker en «kulturkrasj» og fortsatt trenger å bli bedre kjent. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
«KULTURKRASJ» Kong Harald har vært tilbakeholden med å kommentere sin kommende svigersønn Durek Verrett, men har nå gjort det klart at de merker en «kulturkrasj» og fortsatt trenger å bli bedre kjent. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Helt siden prinsesse Märtha Louise fortalte at hun hadde funnet lykken med den amerikanske selverklærte sjamanen Durek Verrett for rundt tre år siden, har det stormet rundt kjæresteparet.

Verrett har blant annet tidligere uttalt at han ble kvitt coronaviruset ved hjelp av en medaljong, som han selger på sin nettside for over 2000 kroner. Han har også sagt at kvinner med mange seksualpartnere har et avtrykk i vaginaen.

I forrige uke kommenterte kongeparet for første gang offentlig prinsesse Märtha Louises valg av partner. Da sa kongen at de merket en «kulturkrasj».

Dagbladet har stilt flere spørsmål til kongehuset om blant annet hvordan dialogen er mellom kong Harald, prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Kongehuset skriver følgende i en e-post:

- Som Hans Majestet Kongen har uttalt pågår det en prosess. Vi har ikke noe å legge til utover Kongens uttalelse, skriver Sven Gj. Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet til Dagbladet.

Et dilemma

Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen, historiker og TV 2s kongehusekspert, ønsker ikke å spekulere på hva denne prosessen går ut på. At kongen nå står i en skvis i rollen som pappa og regent, er han likevel ikke i tvil om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer