Bombehunder gjennomsøker Storkyrkjan

Sikkertheten er høy rundt kronprinsesse-bryllupet.

SISTE FORBEREDELSER: Nå gjøres de siste forberedelsene før kronprinsesse-bryllupet i ettermiddag. Foto: Stella Pictures
SISTE FORBEREDELSER: Nå gjøres de siste forberedelsene før kronprinsesse-bryllupet i ettermiddag. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Den store bryllupsdagen er endelig her for kronprinsesse Victoria og Daniel Westling. Nå gjøres de siste forberedelsene før bryllupet.

Polititet har i morgentimene i dag gjennomsøkt Slottskyrkjan med bombehunder.

- En politimann med grønne fingre har til og med gjennomsøkt blomsterarangementene, sier Expressens kongereporter, Anna Bäsen.

Sikkerheten rundt bryllupet er det største i landets historie. En tredjedel av Stockholms politistyrke er på vakt. Prisen for sikkerheten er på rundt 7 millioner kroner.

Ved halv ni tiden i morges ble en strålende glad Victoria hentet i en bil av Säpovakter, og kjørt til Stockholmsslott, hvor hun skal gjøre de aller siste forberedelsene før bryllupet i ettermiddag.

Eundt 11.30 reiste også resten av familien inn mot Stockholm. Kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip, forlot slottet i en limousine eskortert av to politibiler.

De kommende timene skal kronprinsessen sminkes, friseres og kle på seg brudekjolen.

Den lyseblå matten ved hovedinngangen har blitt rullet ut, og festet med dobbelteip, for at ingen skal snuble på den. 

- Det matcher alle de dine blomsterarrangementene, sier Bäsen til Expressen.se.

Klokken 15.30 innledes vielsen i Storkyrkjen, den samme kirken som kong Carl Gustaf og dronning Silvia giftet seg i for eksakt 34 år siden.

Vielsen forventes å vare i rundt en time.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:  - Derfor tar de Sverige med storm