PÅ BEINA IGJEN: Kronprinsesse Mette-Marit ble møtt av skolebarn med norske flagg da hun besøkte den skandinaviske skolen i Kiev onsdag formiddag.  Foto: SCANPIX
PÅ BEINA IGJEN: Kronprinsesse Mette-Marit ble møtt av skolebarn med norske flagg da hun besøkte den skandinaviske skolen i Kiev onsdag formiddag. Foto: SCANPIXVis mer

- Blir trolig sykemeldt

Kronprinsesse Mette-Marit møtte pressen i Kiev i dag.

SEHER.NO: Kronprinsesse Mette-Marit måtte mandag utsette sitt planlagte program i Ukraina etter at hun pådro seg en lettere hjernerystelse etter et fall i en trapp i hotellet Premier Palace Hotell i hovedstaden Kiev.

Men nå er Mette-Marit på beina igjen, og har i dag gjennomført et program i Kiev. Først besøkte hun det Skandinaviske Universitetet i Kiev, og nå klokken 12, norsk tid møtte hun pressen.

Ifølge Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland var Mette-Marit ved godt mot, men man kunne tydelig se at hun var sliten. Kronprinsessen fortalte pressen at hun ikke var helt i form, og at hun hadde fått et skikkelig slag i hodet.

Mette-Marit fortalte også at hun skal til lege i Oslo i morgen, og at hun trolig blir sykemeldt fremover.

Klokken 11, norsk tid, ble Kronprinsessen møtt med en tradisjonell "Brød og salt seremoni" ved Universitet i Kiev. Ukrainske barn ønsket Mette-Marit velkommen med norske flagg.

Mette-Marit gjennomførte dagens planer, til tross for at hun formen ikke er helt på topp.

- Mette-Marit smilte og pratet med barna på engelsk, men man merker at hun er sliten. Dette besøket ville hun tydeligvis gjennomføre selv om hun ikke føler seg helt vel, sier Totland til Seher.no.

Kronprinsessen reiser tilbake til Norge i ettermiddag.

Mette-Marit er spesialutsending for FN-organisasjonen UNAIDS og skulle delta i en Aids-kampanje i landet. Etter uhellet ble hun rådet til å ta det med ro i et par dager, men Totland fortalte i går at pressen kom til å gjennomføre programmet, også uten Mette-Marit.

Totland forteller at Mette-Marit sa at hun håper å få være ambassadør for den organisasjonen i mange år fremover.

Tidligere i dag innrømmet Totland at det har vært frustrerende for pressen i Kiev at Mette-Marit har måttet avlyse mesteparten av besøket.

- Det er klart det har vært frustrerende for pressen å gå her nede uten og kunne følge hovedpersonen for besøket, sa Kjell Arne før Mette-Marit ankom i morgentimene i dag..

Som Seher.no skrev i går, dropper Mette-Marit sitt planlagte London-besøk, og reiser rett hjem til Norge senere i dag.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Mette-Marit kommer hjem