Blir styrtrik uansett

Alt ordner seg for Alexandra. Absolutt alt.

RIK: Uansett hva prinsesen velger å gjøre, blir hun millionær. Foto: AP/Scanpix
RIK: Uansett hva prinsesen velger å gjøre, blir hun millionær. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Firmaer vil stå i kø for å ansette Danmarks prinsesse Alexandra (42), og de vil trolig gi henne en begynnerlønn på mellom 1,5 og tre millioner kroner, skriver danske BT.

De har tatt en ringerunde rundt til store firmaer og jobb-konsulenter i det flate landet.

Det ble i går meldt at prinsessen vil risikere å miste 1,4 millioner kroner i året hvis hun gifter seg med kjæresten Martin Jørgensen, men nå kan hun puste lettet ut.

- Hun, med sin lederbakgrunn fra Hongkong, ville vært det perfekte valget til en stilling som salgsdirektør. Hun ville ikke hatt noen problemer med å oppnå en årslønn rundt 2,5 millioner kroner, sier rekrutteringsekspert Søren Thomassen i JOBdialog.

Kronprinsesse Mary vil bli som Diana.

- Utenom dette kommer gratis bil, pc og telefon til en verdi av 250.000 kroner. Jeg tviler ikke et øyeblikk på at firmaene vil stå i kø for å ansette henne! Med hennes store nettverk, ville hun for eksempel bli en fremragende underdirektør i Maersk-konsernet, sier han.

Maersk omsatte for 157 millioner kroner i 2003.

- Men jeg er ikke sikker på om hun har nok ballast til å kunne ta jobben som toppsjef i en stor bedrift.

Så mye får den danske kongefamilien ... Det er ikke rent lite!

Direktør Jan Vendelbo i MyTravel er helt enig:

- Alexandra vil være veldig interessant som nytt leder-emne. Som prinsesse har hun levd under et ekstremt press fra mange sider, og det har hun håndtert fint. Lønnen hennes vil være mellom 1,5 og tre millioner kroner.

Prinsessens årsinntekt er i dag på 2,1 millioner skattefrie kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer